Srijeda, 10 Rujan 2014 15:40

Nabavljeno 111 kompleta školskih knjiga i namještaj za 11 obitelji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

CARITAS POŽEŠKE BISKUPIJE NASTAVLJA POMAGATI STRADALIMA U POPLAVI  -

 PLETERNICA - Caritas Požeške biskupije nabavio je 111 kompleta školskih knjiga za djecu obitelji u Gradcu i Pleternici koje su stradale u poplavama. Većina knjiga podijeljena je ove nedjelje u župnom dvoru čemu su prisustvovali požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević i ravnatelj Caritasa vlč. Goran Lukić. – Naš Caritas je nastojao vama koji ste stradali u poplavi pribaviti knjige za vašu djecu i tim darom knjiga mi vam svjedočimo da smo s vama i dalje, da vam želimo biti ohrabrenje i potpora. Najprije u svojim molitvama a onda vas nastojimo pratiti i svojom ljudskom blizinom – kazao je biskup Škvorčević. knjige15mRavnatelj Caritasa objasnio je okupljenim roditeljima kako knjige za sve još nisu stigle te će biti podijeljene naknadno.
Među onima koji su podigli svoje knjige bili su i Marko, Antun i Mato Kovačević učenici prvog, trećeg i petog razreda. - Hvala Bogu da smo dobili ove knjige. Za njih trojicu morali bi platiti oko 3.200 kuna – kazala je majka Mirjana. Još skuplje bile bi knjige za Nikolinu, Mariju, Vinka i Stjepana Karmišević koji će ovog ponedjeljka krenuti u drugi, treći, šesti i osmi razreda. – Samo za knjige morali bi dati 4.400 kuna, plus bilježnice i ostali pribor. Sad bar ne moramo knjige kupovati, velika nam je to pomoć i zato hvala Caritasu – rekla je njihova majka Ružica.
Nekoliko dana prije knjiga, Caritas je podijelio i namještaj u 11 obitelji. Svi su dobili stolove a neki i stolice, fotelje ili trosjede, ovisno o iskazanim potrebama. Sav namještaj je Caritasu donirala Drvna industrija Spin Valis. Podsjetimo, već ranije Caritas Požeške biskupije je poplavljenima nabavio keramičke pločice i laminat podne obloge.