Srijeda, 06 Kolovoz 2014 10:46

Navalno vozilo za DVD Vetovo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DONACIJA IZ TIROLA OBRADOVALA VETOVAČKE VATROGASCE -

VETOVO – Vrijedna donacija Vlade Tirola iz Austrije obradovala je vetovačke vatrogasce i cijelo naselje, a novo vatrogasno navalno vozilo zamijenit će pravog oldtimera, TAM-a starog 50-tak godina. Dobili su moderno navalno vatrogasno vozilo Steyer, sa svim potrebnom opremom za brzo dolaženje i napad na požar.
- U dogovoru s Vladom Tirola ove godine ćemo dobiti 11 vatrogasnih vozila, a IMG 4579u skladu sa zaključcima Zapovjedništva VZŽ ovo navalno vozilo dolazi u DVD Vetovo. Nedavno takvo vozilo na šasiji Steyer je dobilo i DVD Požega. Ovo vozilo je zaista dobrih karakteristika, 4x4 vuča, visoko za teren, s produženom kabinom za 8 članova posade, rezervoar za vodu 1.500 litara, dvostepenu pumpu za visoki i srednji tlak, dva vitla za brzu navalu, četiri rasvjetna stupa, naprijed i natrag za intervencije u noćnim uvjetima. Veoma smo zadovoljni što su nam uz vozilo dali i velike količine dodatne opreme, 12 B cijevi, 6 C cijevi, međumješalicu za pjenu, mlaznice za laku i tešku pjenu, za ispumpavanje vode iz podruma, što je sve aktualniji zadataka vatrogasaca, te kompletnu opremu, zaštitna odijela i izolacione aparate za posadu – istakao je Željko Petrović, predsjednik VZŽ na primopredaji vozila DVD Vetovo.
Ovo društvo je na prometnom čvorištu u među najvećim naseljima u Požeštini, te mu je zaista potrebno ovakvo vatrogasno vozilo za sve intervencije od požara na obiteljskim i gospodarskim objektima, prometu, otvorenim i šumskim površinama. – Za ovo vozilo trenutno nemamo uređeno spremište, na čemu Vlada Tirola inzistira, da bude adekvatno spremljeno, i da se vodi briga o vozilu, što oni čak dva puta godišnje i kontroliraju. Prošle godine su krenuli sa gradnjom velikog spremišta uz društveni dom, za dva vozila i osobnu opremu vatrogasaca, no gradnja je malo zastala zbog problema sa financijama. Stoga će se uz dodatni napor i DVD-a, mještana, Grada Kutjeva i Županije nastojati do zime ovaj objekt završiti – dodao je Petrović, koji je osobno prezadovoljan, a tako i cijela županija i vatrogasci posebno, ovom IMG 4582dobrom suradnjom s Tirolom, jer je do sada dobiveno preko 30 vatrogasnih vozila, a još u planu je 10-tak vozila. Ove jeseni dolaze još dva Iveco navalna vozila za DVD Trenkovo i DVD Čaglin, manja navalna vozila za DVD Filipovac, DVD Koprivnicu, DVD Grabarje, DVD Sulkovce i DVD Ruševo, tehničko vozilo za DVD Požegu i hidraulična auto ljestva 18 metara za DVD Pleternicu.