Petak, 23 Svibanj 2014 12:36

13. Požega zdravi grad i Požeška kulenijada

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POŽEGA NAJAVILA MANIFESTACIJE  -

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požega po 13. puta organizira manifestaciju Požega zdravi grad, povodom obilježavanja Međunarodnog dana rekreacije i sporta. U subotu 31. svibnja u Parku pored Orljave uz šetnicu kod Nikole Tesle od 10 sati bit će predstavljene sportske udruge koje će prezentirati građanima svoje programe, upisivati nove članove, a na štandovima uz šetnicu prezentirati će se proizvodi poljoprivrednih eko gospodarstava, proizvođači mliječnih proizvoda, meda, ulja, sokova, ljekovitih čajeva koji će biti izložbeno-prodajnog karaktera – istakla je na tiskovnoj konferenciji direktorica turističkog ureda Silvija Podoljak, koja dodaje da će svi koji žele moći registrirati svoje bicikle, te dobiti informacije o zdravoj prehrani.
HPD Sokolovac će organizirati jedan izlet za građane na Požešku goru, brdo Sokolovac, o kojemu nas je upoznao predsjednik planinara, Predrag Livak. Izlet ide od 9 sati sa startom ispred Gradske kuće Putem Sokola, edukativnom stazom koja će uskoro postati prava atrakcija. Očekuju se planinari iz Požege i susjednih društava.
Udruga mladih aktivista Puma organizirat će svoju prvu Biciklijadu, na kojoj se očekuje oko 300 biciklista iz Požege i drugih gradova. Pumina biciklijada starta od 10 sati s prostora šetnice, ulicama grada do Emovačkog luga, gdje se organizira zabavni program, sportske igre i ručak za sve učesnike.
- Kako još nemamo ime za ovu našu lokaciju uz šetnicu, pozivam sve sugrađane koji dođu na ovu manifestaciju da predlože ime za imenovanje ovog parka – rekla je Silvija Podoljak koja je najavila i skoro održavanje Požeške kulenijade. Pozvala je sve kulenare da dođu 13. lipnja u Mesnu industriju Papuk i donesu svoje uzorke kulena. 14. lipnja u dopodnevnim satima bit će održana tradicionalna degustacija kulena za građanstvo, a navečer dodjela priznanja za najbolje kulene.