Ponedjeljak, 19 Svibanj 2014 10:26

Priprema se najduži stol u Velikoj

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

24. MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA „ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA“ -

VELIKA – Po 24. puta Velika je domaćin Međunarodne smotre folklora „Čuvajmo običaje zavičaja“, a manifestacija se održava kroz čak tri dana, 30. i 31. svibnja te 01. lipnja.

U sklopu Smotre folklora po 5. puta održava se i „Najduži stol u Hrvata“ koji pripremaju stanovnici Općine Velika, udruge s područja Općine Velika te brojni gosti - učesnici iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja. - Na Najdužem stolu sudjeluje i velik broj tvrtki, obrtnika i ugostitelja iz Požeško-slavonske županije, ali i iz drugih dijelova RH, svake godine sve veći broj, a vjerujemo kako će se taj pozitivni trend nastaviti i ove godine. Cilj nam je da Međunarodna smotra folklora postane vodeća etno-gastro manifestacija u regiji te da se Velika prezentira kao turistička destinacija koja svake godine pruža sve više mogućnosti, organizira sve više manifestacija što nam, uz prirodne ljepote i potencijale te gostoljubivost i uljudnost naših ugostitelja, turističkih djelatnika i samih stanovnika Općine Velika, daje poticaj da uložimo dodatne napore da ostvarimo ovakve projekte i u ovim, kriznim vremenima – kaže načelnik općine Vlado Boban.

Cijela manifestacija traje tri dana, a u sklopu smotre može se pronaći za svakoga ponešto. U petak, 30. svibnja pripremljen je koncert Opće opasnosti u velikom šatoru. U subotu, 31. svibnja Najduži stol u Hrvata te feštu uz tamburaše do dugo u noć, a u nedjelju 01. lipnja svečana povorka folkloraša kroz Veliku i nastupa KUD-ova iz svih krajeva „Lijepe naše“ i susjednih nam zemalja. Prošle godine manifestaciju je posjetilo preko 10.000 posjetitelja.

Iz Turističke zajednice općine Velika pozivaju udruge, tvrtke, građane da se prijave i uzmu učešće na Najdužem stolu. U prilogu objavljujemo prijavnicu koju treba popuniti te dostaviti organizatoru na jedan od sljedećih načina: osobno u Turistički ured u Velikoj, telefaksom, e-mailom ili poštom do 26. svibnja. - Svaki izlagač dužan je na stolu od 2 metra osigurati hranu i piće (voda, sok, vino) za 8 ljudi, a svaki izlagač ima pravo izlagati na neograničenom broju stolova. Prijaviti se mogu fizičke i pravne osobe, skupine ljudi, lokalne zajednice, udruge i sva ostala zainteresirana udruženja. Organizator se obvezuje osigurati stolove prekrivene papirnatim stolnjacima te numerirati stolove i staviti natpis na stol za svakoga izlagača posebno. Izlagači su dužni osigurati i pribor za konzumaciju (preporučujemo PVC ili papirnatu ambalažu radi lakšeg odlaganja u smeće). Izlagači mogu istaći svoja obilježja, natpise i slično na prostoru iza stola te na samom stolu ukoliko imaju promidžbene materijale; uređenje stola apsolutno je prepušteno izlagaču. Također, svaki izlagač će na 2 m stola dobiti dvije akreditacije s kojima će se moći kušati hrana i piće na svim ostalim stolovima – rekao je Tomislav Galić, direktor Turističkog ureda Velika.eu slikelag

 

 PRIJAVNICU ZA NAJDUŽI STOJ MOŽETE PREUZETI OVDJE