Srijeda, 07 Svibanj 2014 15:11

Bolji uvjeti za brojne radionice s djecom

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE U NOVOM PROSTORU -

POŽEGA – Svoje nove prostorije u staroj glazbenoj školi dobili su Županijska i gradska Zajednica Tehničke kulture od gotovo 100 kvadrata, što je u usporedbi sa dotadašnjim prostorom prava blagodat, koja će se svakako odraziti na njihov bolji rad i na brojne radionice koje organiziraju za djecu i učenike. Obje zajednice imaju 20-tak članica koje će biti usmjerene na korištenje ovog prostora. – Ovaj prostor bit će svakako trajno rješenje za sve naše aktivnosti koje provodimo i koje namjeravamo provoditi. Već sada smo ostvarili dobre rezultate u suradnji s požeškim školama, kroz radio amaterstvo, orijentaciju, modelarstvo, aeromodelarstvo, informatiku a pokrećemo i robotiku – rekao je predsjednik gradske Zajednice Đuka Pelcl, koji je posebno istakao zahvalu gradu Požegi, koji im je omogućio ovako dobre prostorne uvjete koje su oni sami već uredili.
Svoje zadovoljstvo dobrim prostorom koji će služiti za rad radionica izrazio je Mario Lončarević, predsjednik županijske Zajednice i tajnica Hrvatske zajednice Tehničke kulture Zdenka Terek.
- Bit cijele ove priče su volonteri koji su dali sebe da našu djecu obuče da ih usmjerimo u ona zanimanja koja su nama interesantna. Grad Požega i Požeško-slavonska županija ima tradiciju, ima još uvijek industriju koja nije propala, a mi ju trebamo pomoći, razvijati i moramo konačno usmjeravati naše mlade ljude na tehničku kulturu. Naše je bilo samo da poslušamo dobre ideje dobrih ljudi. Požega ima svoju tradiciju, ima svoju snagu, ima svoju pamet, nemojte misliti da su neki sa strane bolji, jer mi smo ovdje najbolji i možemo najviše. Mi moramo raditi na tome da naša djeca ostanu, da nam pomognu da se izvučemo iz trenutne gospodarske situacije. Grad Požega će i dalje pomagati jer nas zanima da ovdje bude uključen što veći broj djece - rekao je zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić na svečanom otvaranju novog prostora.