Srijeda, 20 Prosinac 2023 15:49

Projekt "Programiraj 2345678" Udruge informatičara Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Udruga informatičara Požeško-slavonske županije u suradnji s Hrvatskim savezom informatičara realizira projekt Programiraj 2345678. U projekt su uključeni učenici osnovnih škola naše županije. Učenici su uključeni u natjecanje HONI – Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici i po prvi put ove godine u Hrvatsku Logo Ligu.

S 1

 

S ciljem popularizacije programiranja među najmlađim učenicima Hrvatski savez informatičara je u 2016. godini pokrenuo (tada eksperimentalni) program Hrvatska Logo Liga. Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku Logo koje se provodi kroz pet kola tijekom školske godine, te na kojem mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske. Natjecateljska sezona sastoji se od pet kola.

Za svako kolo natjecanja pripremljeno je osam zadataka različite težine s različitim brojem bodova. Zadaci se rješavaju u programskom jeziku Logo, koristeći FMSLogo, a natjecanje traje tri sata (180 min).S 2

 

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici – HONI, je natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske organiziranih u ekipe koje predstavljaju njihove škole, informatičke klubove ili udruge, a natjecateljska sezona sastoji se od pet kola – od studenog do ožujka, i služi pripremi za informatička natjecanja te podizanju kvalitete znanja mladih programera.

 Organizator Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici je Hrvatski savez informatičara, a za izradu zadataka zaduženi su stručni suradnici HSIN-a, sve redom bivši vrlo uspješni natjecatelji koji su u svoje vrijeme na međunarodnim natjecanjima osvojili pregršt sjajnih odličja za Republiku Hrvatsku.

 

S 3

 

Do sada su učenici, kao natjecatelji Udruge informatičara sudjelovali na dva kola HONI lige i dva kola Logo lige.

Učenici koji su zainteresirani za natjecanje HONI ili Logo ligu mogu se javiti za sudjelovanje Udruzi informatičara, https://sites.google.com/view/udruga

Mentori koji sudjeluju u pripremama učenika su profesorice Sanja Grabusin i Ljiljana Miletić.

IMG 20231122 192535