Ponedjeljak, 29 Srpanj 2013 23:21

Gospodin nam je dao milosti na ovom klanjanju

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

MLADI KOJI STUDIRAJU U ZAGREBU OKUPILI SE NA KLANJANJU U ŽUPI KAPTOL  -

 

U župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Kaptolu 25.srpnja održano je klanjanje koje je organizirano na inicijativu mladih župe, prije svega studenta iz Zagreba koji su iz različitih župa Požeštine. Mladi su prvo sudjelovali na večernjem misnom slavlju koje je predvodio župnik Josip Klarić. Zahvalio je mladima što su svojom nazočnošću 'okitili' crkvu te što su sudjelovanjem i molitvom, duhovnim promišljanjem dali slavu Gospodinu.

P7251221- Želimo se okrijepiti i nahraniti te postati toliko slobodni da se odazovemo pozivu Gospodinu i slijedimo ga na svom životnom putu – poručio je župnik.

U posebno molitvenom ambijentu uz pjesmu i meditaciju na temu „Bog je ljubav“ mladi i svi koji su bili nazočni pred Presvetim razmišljali su o temeljnim životnim načelima i svome odnosu prema Bogu.

Stjepan Miletić, student geodezije iz Kaptola, jedan od inicijatora organiziranja klanjanja za mlade, ističe da su željeli mladima svoje župe, ali i svima drugima ponuditi nešto drugačije. U tome su mu pomogli mladi iz drugih župa koji uglavnom studiraju u Zagreb i tamo sudjeluju na sličnim klanjanjima. Među njima je bio i Antonio Ćavar iz župe Jakšić. –Za vrijeme studija u Zagrebu bio sam aktivan u župi koju vode salezijanci na Knežiji. Oni su nas učili da sve što smo od njih primili ponesemo kući svojim župama. Stjepan i ja smo dobili sličan poticaj da nešto organiziramo. Mislim da je Bog zadovoljan što smo pomogli da ljudi otvore svoja srca pred Njime, prisutnim u Presvetom – kazao je Antonio.

P7251252Ivan Vuković, 28-godišnji Požežanin iz katedralne župe koji je krenuo u novicijat prvi puta je bio u kaptolačkoj župnoj crkvi. –Gospodin nam je dao puno milosti na ovom klanjanju. Meni se jako svidjelo zajedništvo, jednostavnost i skromnost ljudi, a mislim da je zbog toga i Bog velik – posvjedočio je Ivan.

Radost zbog osjećaja Božje prisutnosti podijelila je i Kaptolčanka Ana Subotić. –Bila je to neopisiva radost i sreća, zagrlila bih cijeli svijet. Meditacija je bila prekrasna i pomogla nam da uronimo u dubinu svoga srca. Svi moji problemi su izišli preda me, ali postala sam i svjesna da je Isus tu i da se ne trebam brinuti jer kad smo s njime sve će biti u redu – kazala je Ana koja priželjkuje da se nešto slično opet ponovi.

Zadovoljan je bio i župnik Klarić, kako odazivom mladih tako i načinom na koji su pripremili klanjanje

-Bilo je to jedno predivno iskustvo i vrijeme posvećeno zaista nečem dobrom - poručio je župnik kojem su mladi zahvalni što im je omogućio da sami pripreme klanjanje.