Ponedjeljak, 04 Listopad 2021 16:48

U Požegi otvoren Dječji tjedan 2021.

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POĐEGA - Ljubav djeci prije svega poruka je Dječjeg tjedan tijekom kojeg će se svakodnevno, od danas do subote plesati, pjevati, pričati i učiti s djecom i za djecu. Danas je na Trgu svete Terezije Avilske prvom priredbom otvorena ova tradicionalna godišnja manifestacija posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine uključuje veliki broj djece svih uzrasta, za koje se priređuju različite radionice, priredbe, izleti, posjeti plesnim radionicama, knjižnicama, muzejima i sl.

Dobrodošlicu na prvoj priredbi okupljenima je poželjela predsjednica Društva Naša djeca Ines Čereg. Program je svojim nastupom otvorila Gradska glazba „Trenkovi panduri“, a pjevali, plesali i recitirali su mališani Dječjeg vrtića Požega, Radost i sv. Leopold Mandić, učenici OŠ Antuna Kanižlića, OŠ „Dobriša Cesarić“, OŠ Julija Kempfa te Katoličke osnovne škole. Nakon otvorenja djeca su u nebo pustila balone s porukama djece odraslima.

Program dječjeg tjedna nastavlja se već sutra u 10,30 na Trgu svete Terezije Avilske kada će Gradsko kazalište Požega odigrati svije svoje predstave iz programa „Drvo bajki“, dok će se u 17 sati na istom mjestu održati bogati glazbeno – scenski program s nastupom plesnih škola i studija.

Aktivnostima tijekom Dječjeg tjedna naglašava se važnost promicanja prava djece koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta i podsjeća na zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

Dječji tjedan 2021