Utorak, 07 Rujan 2021 10:56

Članovi HPD "Sokolovac" izletom na "Dilj Goru" i gastro manifestacijom obilježili nastavak planinarske sezone

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

RUŠEVO / SOVSKO JEZERO -  Nakon ljetne stanke članovi HPD "Sokolovac" Požega su se već po tradiciji okupili kod Željezničke postaje u Požegi gdje je inače mjesto početka svih njihovih izleta. Oko dvadesetak članova kojima su se pridružili i planinari iz drugih Društava krenula su put Ruševa i mjesta planinarskog pohoda. Prije početka planinarenja sve nazočne je pozdravila predsjednica udruge "Put istina i život" Andrijana Plavi iz Ruševa koja je inače organizator poznate i popularne manifestacije čaglinskog kraja "Iššijade" natjecanja u pripremanju pilećeg paprikaša.

Voditelj sekcije Ruševo planinarskog Društva HPD "Sokolovac" poželio je dobrodošlicu i najavio da se hoda u dvije staze za koje su osigurali vodiče. Obje staze su imale u ruti obilazak Sovskog jezera te naravno povratak na gastro manifestaciju. Predsjednik HPD "Sokolovac" Bruno Horvat je najavio da će ovaj izlet biti u budućnosti tradicionalan te da će za iduću godinu zvati i ostala Društva iz cijele Slavonije, što će dodatno obogatiti i omasoviti ovu manifestaciju.

Uz prekrasan sunčani dan i toplo vrijeme planinari su uz dobro raspoloženje te uz koju pjesmu obišli Dilj goru te svi zajedno uživali u blagodatima ostataka panonskog mora. Prilikom povratka na manifestaciju planinarsko Društvo je osiguralo besplatan ručak odnosno pileći paprikaš za sve svoje članove i izletnike. Do kasnih poslijepodnevnih sati sve nazočne zabavljao je tamburaški ansambl "Safir". Dobrog raspoloženja kasno poslijepodne uz pokoju pjesmu ili vic planinari su krenuli svojim kućama, a i vas čitatelje portala www.pozeska-kronika.hr  pozivaju da im se pridružite u njihovim skitnjama i doživljajima.

Autor: Vladimir Protić