Utorak, 31 Kolovoz 2021 10:42

Radnim akcijama pokrivena Parohijska kuća u Treštanovcima stradala u nevremenu i tuči

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

TREŠTANOVCI -  Nakon raščišćavanja koje je provedeno u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije u nedjelju i ponedjeljak održane su nove radne akcije pokrivanja Parohijske kuće u Treštanovcima koja je stradala u nedavnom nevremenu i tuči koja je razbila crijep na krovištu. Dobrovoljnim radom mještana Treštanovaca i drugih mjesta postavljeno je oko 300 m2 novog crijepa.
Radnu akciju je jedino ometala kiša, a 30-tak osoba je pomoglo da se ovaj objekt sačuva od propadanja. - Kroz suradnju Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i krovne organizacije Srba - Srpskim narodnim vijećem uz podršku potpredsjednika Vlade RH g. Borisa Miloševića i kluba zastupnika SDSS osigurali smo sredstva za novi crijep I dio unutarnjeg uređenja. Cilj je da mještani i Vijeće imaju mjesto za druženje i sastanke  te da se potaknu organizacije manifestacija i proslava - istaknuo je Nikola Ivanović, zamjenik požeško-slavonske županice ispred srpske nacionalne manjine. 20210830 164955

Nastavak radne akcije na uređenju predviđen je u subotu 4. rujna kad će se pokrivati krovište crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Treštanovcima.