Nedjelja, 29 Kolovoz 2021 10:03

6. Kup Slavonije i Baranje u lovačkom streljaštvu ponovno odnijeli lovci Virovitičko-podravske županije

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

BZENICA - Strelište u Bzenici specijalizirano za sve vrste natjecanja u lovačkom streljaštvu ponovno je bilo domaćinom, ovog puta 6. Kupa Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu. Natjecale su se najbolje ekipe pet županija, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Ni lagana kiša koja je padala tijekom dana nije omela lovce u natjecanju, jer strijelci su bili zaklonjeni nadstrešnicama, a kažu da su ionako u lovu naučili i na otežane uvjete, pa i snježne.

IMG 9329

Natjecanje je otvorila požeško-slavonska županica Antonija Jozić, koja je natjecateljima zaželjela dobrodošlicu i još bolje rezultate kojima predstavljaju svoje županije. Dobrodošlicu, dobro oko i mirnu ruku poželio je natjecateljima i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić. Sve je pozdravio i zaželio dobrodošlicu, ugodno okruženje i dobre rezultate i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović koji je istakao: - Ovo je jedinstveno natjecanje koje je započelo na inicijativu Lovačkih saveza Slavonije i Baranje, a naša želja je bila i ostvarena da to ostane tradicija. Poticaj za to natjecanje daje nam HLS i predsjednik Đuro Dečak, koje i financijski pomaže ovo natjecanje, jer ovo je još jedan iskorak u tom natjecateljskom dijelu. Lovno streljaštvo koje je i olimpijska disciplina u kojemu Hrvatska ima uspjeha i treba ga širiti. Očekujem da to podrže svi oni koji se bave lovačkim streljaštvom.IMG 9335

Domaćin ovog 6. Kupa bio je Lovački savez Osječko-baranjske županije koji je bio zadužen i za cjelokupnu logistiku, a natjecanje je održano u Bzenici na najuređenijem i najbolje opremljenom strelištu za lovačko streljaštvo u Hrvatskoj. Prošle godine zbog korone i epidemiološke situacije natjecanja u lovačkom streljaštvu nisu održana. Natjecalo se u trapu i parkuru na leteće mete i sa užlijebljenim cijevima na metu jelena. Revijalno se održalo i natjecanje na novom strelištu na metu trčećeg vepra.

IMG 9333Nakon dopodnevnog natjecanja, koje je završilo baš pred ručak dobili smo i pobjednike. Ponovno je veliki prijelazni pehar sa ukupno 400 bodova odnijela Ekipa Virovitičko-podravske županije, koja je 2019. godine bila i Državni prvak. Drugo mjesto osvojili su odlični strijelci Požeško-slavonske županije sa 379 bodova, treće mjesto osvojili su strijelci Brodsko-posavske županije sa 343 boda. Četvrto mjesto osvojili su strijelci Vukovarsko-srijemske županije s 333 boda, dok su kao pravi domaćini strijelci Osječko-baranjske županije osvojili peto mjesto sa 281 bodom.

Pojedinačno najbolji strijelac bio je Majkl Brlas s 89 bodova, drugi je Marko Pavleković s 83 boda, oba iz Virovitičko-podravske županije. Treće mjesto pojedinačno osvojio je Domagoj Gilanj s 82 boda iz Požeško-slavonske županije.

Revijalni dio natjecanja na vepra u pokretu osvojili su lovci iz Požeško-slavonske županije, Ivica Pospišil i Ante Vitalija s 14 bodova, kao lovci koji imaju najviše iskustva na ovoj vrsti streljaštva, dok je treće mjesto zauzeo Tomislav Brlas iz Virovitičko-podravske županije s 9 bodova.

Lovce strijelce iz svih županija očekuje 26. Prvenstvo Hrvatske u lovnom streljaštvu na kojemu nastupaju ekipe svih 21. Lovačkog saveza uz dodatne ekipe gostiju i iz inozemstva. Natjecanje se održava kroz tri dana od 10. rujna. Prvi dan dolaska lovačke ekipe imaju treninge a 11. i 12. rujna natjecanja.

Autor: Vladimir Protić