Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2021 09:02

Na natjecanju lovaca 22 ekipe a najbolji strijelci iz LD Vidra Čaglin

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ODRŽANO PRVENSTVO LOVAČKOG SAVEZA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE U LOVNOM STRELJAŠTVU  NA NAJBOLJE UREĐENOM STRELIŠTU ZA LOVAČKA NATJECANJA U HRVATSKOJ A I DALJE - 

BZENICA - Više od 130 strijelaca u ekipama iz 22 lovačkog društva sudjelovalo je na tradicionalnom Prvenstvu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u lovnom streljaštvu održanom na strelištu u Bzenici kraj Pleternice. To je izlučno natjecanje za Kup Slavonije i Državno prvenstvo koja se održavaju krajem kolovoza i početkom rujna na istom strelištu. Inače strelište Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici najbolje je i najopremljenije strelište za lovačka natjecanja u Hrvatskoj, a s najnovijim strelištem na pokretne i trčeće mete vepra i jelena, mogu biti u rangu s najboljim strelištima u EU. Savez je puno ulagao u ovo strelište, jer ima odličnu lokaciju, na vlastitom zemljištu, uz svesrdnu pomoć Hrvatskog lovačkog saveza i Požeško-slavonske županije, a jako puno zaslugom velikih entuzijasta i puno dobrovoljnog rada. Već desetak godina na ovom strelištu održavaju se natjecanja na nivou regije i državna natjecanja, koja traju i tri dana, pa je ovo veliki doprinos Lovačkog saveza i u turističkom smislu.

IMG 9070

Sve strijelce i goste na natjecanju pozdravio je predsjednik LS županije Branko Bertelović, podršku im je najavila i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, a i gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić, koja je i prvim pucnjem na leteću metu - glinenog goluba i otvorila ovo natjecanje. Glavni sudac iznio je sve propozicije natjecanja u trapu, parkuru i revijalno na trčeću metu.

Nakon gotovo cjelodnevnog natjecanja u kojemu je svaki strijel ispucao i 35 hitaca ekipni pobjednici su strijelci Lovačkog društva Vidra iz Čaglina sa 194 boda, drugi su lovci LD Slavonca iz Kutjeva sa 177, a treći  LD Fazan iz Pakraca sa 176 bodova. Čestitke i pehare najboljima uručili su čelnici LS županije.

Najbolji strijelac pojedinac je Goran Novak LD Fazan, Pakrac, drugoplasirani je Domagoj Gilanj LD Dilj, Buk, a treći Ante Vitalia LD Jelen, Požega. Svima su uručeni pobjednički pehari.IMG 9072

 

Održano je i revijalno natjecanje u gađanju vepra u trku gdje je pobijedio Ivan Grbić LD Vranovac, Vetovo, drugi je Tomislav Krmpotić LD Jelen, Požega, a treći je Ivica Pospišil LD Slavonac, Kutjevo. Oni su primili prigodne nagrade organizatora, a na kraju je čestitke svima nagrađenima uputio predsjednik LS županije Branko Bertelović.

Autor: Vladimir Protić