Ponedjeljak, 28 Lipanj 2021 12:16

Završna konferencija projekti "Koraci suradnje II" Poduzetničkog centra Pleternica

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PLETERNICA - Poduzetnički centar Pleternica kroz projekt "Koraci suradnje II" nastavlja razvijati i pružati podršku razvoju gospodarstva kroz informiranje koje će olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja MSP-ova u svim stupnjevima razvoja. Kroz projekt direktno se pridonosi stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Projekt Koraci suradnje II osmišljen je na način da sadrži već postojeće usluge informiranja i usluge pružanja stručne i savjetodavne podrške koje se nastavljaju provoditi te nove usluge informiranja i usluge pružanja stručne i savjetodavne podrške koje će se provoditi od trenutka provedbe projekta. Tijekom provedbe projekta sve usluge za MSP će biti besplatne.

Projekt Koraci suradnje II (KK.03.1.2.12.0031), ukupne vrijednosti 683.910,50 kn ima EU sufinanciranje  509.113,18 kn ili (74,9999993%). Projekt traje od  01.01.2020. – 01.07.2021., ukupno (18 mjeseci), a financiran je iz Europski fond za regionalni razvoj. Prijavitelj projekta je Poduzetnički centar Pleternica d.o.o.

Kroz projekt su provedene slijedeće projektne aktivnosti:Informiranje MSP-ova na području djelovanja PPI; Nadogradnja postojećih stranica PPI; Povezivanje subjekata na području djelovanja PPI; Upravljanje projektom; Promidžba i vidljivost. Osnovni cilj projekta je pridonijeti stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva u Republici Hrvatskoj, a ciljna skupina projekta su mali i srednji poduzetnici u svim stupnjevima razvoja (početnici, stariji od 3 godine, napredni, u kasnijim fazama rasta i sl.).

Kroz projekt"Koraci suradnje II" informirati će se minimalno 155 poduzeća od kojih će biti minimalno 28 onih koji posluju manje od 36 mjeseci. Više od 16 informativnih radionica provest će se sa više od 8 tema. Kroz projekt će se održati minimalno 11 događaja kojima je za cilj povezivanje subjekata. Nadogradit će se web stranica novim sadržajima i web alatima koji će doprinijeti smanjenju asimetrije informacija između MSP-ova.

Uz poduzetnike i stanare Poduzetničkog inkubatora Pleternica Završnoj konferenciji nazočila je pleternička gradonačelnica Marija Šarić, koja je tom prilikom istakla: - Lijepo mi je danas biti ovdje i reći da sa zadovoljstvom sve ono što smo planirali kroz proteklih osam godina dok sam bila dio ovog tima, ovim projektom je dobilo krunu. Kroz ovaj projekt dobili smo sredstva da omogućimo našim poduzetnicima bolju infrastrukturu što se tiče edukacije, pisanja projektnih prijedloga i svega onoga što je njima potrebno. Naš konačni cilj je stvaranje radnih mjesta. Grad Pleternica ne može sam otvoriti tvornice i radna mjesta, ali kroz poduzetničke potpore može stvoriti preduvjete da poduzetnici rastu i zapošljavaju, ulažu u našu Industrijsku zonu. Samo ove godine dešava se pet investicija koje su vrijedne 100 milijuna kuna što će rezultirati s najmanje 100 radnih mjesta. Poduzetnički centar daje i svoj udjel u tome jer zajedno stvaramo jednu povoljnu klimu i povoljno poslovno okruženje u gradu Pleternici.

Prezentaciju rada Poduzetničkog centra Pleternica možete pogledati na: https://fb.watch/6lAGMZksux/ 

Projekt je sufinancirala Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija

Lenta pleter