Nedjelja, 27 Lipanj 2021 16:50

Redovna Godišnja skupština Matice umirovljenika Velika nakon pauze zbog epidemije

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

VELIKA - Malo je bilo događanja među udrugama, bez okupljanja i priredbi za vrijeme epidemije korona virusa, što se svakako odrazilo i na ispunjenje plana rada u protekloj godini. Nije se mogla održavati niti skupština Matice, pa je ovo popuštanje mjera iskorišteno da se održi Redovna skupština, napravi rezime rada, usvoje financijska izvješća i naprave planovi rada. Više od planova članove Matice umirovljenika Velika zanimalo je kada će biti i nekih aktivnosti na koje su članovi navikli.

Skupština je održana u Vatrogasnom domu velika pod predsjedanjem Konrada Katića, koji je vodio Maticu kroz ovo turbulentno vrijeme, no iako manje članova nego inače na Skupštini, pozdravili su dobro vođenje i svakako dobro popunjenu blagajnu, koja će im trebati sada kada krenu aktivnosti, a kako smo vidjeli iz izvješća na računu sada imaju preko 24 tisuće kune spremnih za financiranje aktivnosti. U financiranju ih pomaže domicilna općina Velika sa 12 tisuća kuna. Kako su u međuvremenu dobili i prostorije u zgradi općinske uprave dio sredstava iskoristili su za uređenje tih prostorija, jer sada po prvi puta imaju i svoje vlastite prostorije. Skupštini je umjesto novo izabranog načelnika općine Roberta Hofmana nazočio njegov izaslanik Mladen Raguž, pročelnik u općinskoj upravi. Skupštini su nazočili i predstavnici susjednih Matica umirovljenika.

Maticu umirovljenika Velika krasi odlična tamburaško-pjevačka skupina Ledena berba koja je poznata i po nekoliko nosača zvuka, brojnim nastupima, no niti oni nisu imali zapaženih nastupa u vrijeme zatvaranja i korona krize. Upravo skupština im je bio prvi odušak da pokažu što još nisu zaboravili pa je tamburaška sekcija na početku skupštine izvela nekoliko tamburaških pjesama, a onda zajedno sa pjevačkim zborom još tri skladbe. Korona kriza je utjecala na njih jer su ostali bez dijela članova.

Upravni odbor je dobro vodio Maticu za cijelo vrijeme, pa je predsjednik Konrad Katić Zahvalnicama izrazio priznanje članovima koji su mu u svemu najviše pomogli dok se nije mogla sastati ni skupština niti pokrenuti neki ozbiljniji rad. Promijeniti su i članak u Statutu, da se za vrijeme ovakvih problema u radu ovlasti Upravni odbor da vodi Maticu umirovljenika.

Zahvalnice su dobili Ljubica Horvat, Branko Tijan, Štefica Živković, Branko Terzić, Milan Adžić i Ivan Biondić. Nakon Skupštine održano je druženje uz ples i ručak koji je pripremilo ugostiteljstvo Čiča Mata.