Nedjelja, 20 Lipanj 2021 10:38

Udruga veterana 63. A samostalne bojne ZNG Požega položila vijence uz spomenik u Vidovcima

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

VIDOVCI -  Kako je bilo i planirano, no odgođeno zbog poplave koja je zahvatila Vidovce, završeno je obilježavanje 30. godišnjice osnivanja 63. A samostalne bojne ZNG Požega. Održana je sv. misa u crkvi "Svetog Ivana Krstitelja" a potom je položen vijenac i zapaljeni lampioni uz spomenik u Vidovcima, mjestu gdje je sve krenulo kada su se postrojili prvi pripadnici ZNG i tada formirana 63. bojna.

IMG 8604

Obilježavanje je organizirala Udruga ratnih veterana 63. A samostalne bojne ZNG Požega kroz niz događanja i aktivnosti proteklih desetak dana. Uz pripadnike Udruge polaganju vijenaca nazočili su novi predsjednik Gradskog vijeća grada Požege Matej Begić i zamjenik županice Ferdinand Troha.IMG 8608

 

Predsjednik Udruge Dragan Valenta zahvalio se svima koji su sudjelovali u obilježavanju ove vrijedne obljetnice i današnjem polaganju vijenaca. Ovo je bio tjedan koji je bio značajan za sve nas.

 

 - Ovdje smo se danas okupili da se oda čast i sjećanje prvenstveno na poginule branitelje kokji su dali najvažnije što su imali na oltar domovine. Čestitam Udruzi što su i proteklih godina, posebno ove godine i ubuduće biti svjetionik razvoja i opstanka našeg grada, županije i RH - istakao je Matej Begić.

IMG 8610

 -  Ovaj tjedan u kojemu smo se spomenuli slavnog početka devedesetih, i naše slavne 63. samostalne bojne ZNG-a je pri kraju. Danas smo se prisajetili svih onih koji više nisu sa nama, koji su dali sve.  Vama koji njegujete uspomenu na njih, vama koji ste i tada znali, tko ste, što ste, koji niste imali krizu identiteta, želim da tako i ostane, da ostanete što jeste. Da budete udruga koja će biti prva kada budu obilježavani dani ponosa i slave iz tih ranih 90-tih godina. Mi u izvršnoj vlasti nećemo zaboraviti tko ste vi - istakao je Ferdinand Troha.

IMG 8613

 

Kako je već nekoliko godina u proteklih dvadesetak godina ovaj spomenik bio poplavljen od bujičnih voda, planira se njegovo premještanje na pogodniju lokaciju u Vidovcima, koje će se obaviti uz potporu Ministarstva branitelja RH.IMG 8614