Četvrtak, 29 Travanj 2021 08:11

Prvo masovno cijepljenje građana organizirano u Požegi

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Sportska dvorana Tomislav Pirc bila je mjesto prvog organiziranog cijepljenja za građane grada Požege. Pripremljeno je 650 doza Pfizer cjepiva s kojim su se svi građani cijepili prvi put te će nakon otprilike 30-40 dana biti pozvani cijepiti se i sa drugom dozom istog cjepiva. Cijepljenje je provedeno u organizaciji Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Zavoda za hitnu medicinu.

68844eaca57ed91da37a99619af7c4ac 9 XL - Za cijepljenje u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc izdvojili smo 650 doza Pfizer cjepiva. Jučer je u sportskoj dvorani u Lipiku cijepljeno 300 osoba s područja njihovog grada, a prošli tjedan u gradu  Pakracu cijepljeno je 214 osoba. S punktovima nastavljamo i dalje. Slijedeći tjedan imamo u planu grad Pleternicu, ponovno punkt u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, te općinu Velika. Do kraja mjeseca lipnja, prema planu koji imamo, na područje naše županije trebalo bi doći oko 29 tisuća doza cjepiva.  Našim građanima bitno je poslati poruku da se svi koji su zainteresirani za cijepljenje jave svom obiteljskom liječniku kako bi ih liječnici evidentirali te kada nam dođu određene količine cjepiva pozvali da se cijepljenje i odradi – rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević te je naglasio kako punktovi ne isključuju cijepljenje po ordinacijama te da će i dalje liječnici obiteljske medicine cijepiti svoje pacijente kod njih u ambulantama.

Marijan Višaticki, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije rekao je kako svi redovni poslovi Doma zdravlja nisu prekinuti te da sve 33 ordinacije obiteljske medicine rade redovno svoj posao.