Srijeda, 28 Travanj 2021 13:31

Udrugama iz Domovinskoga rata uručeni ugovori o korištenju prostora u Domu hrvatskih branitelja u Požegi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Požeški gradonačelnik Darko Puljašić danas je predstavnicima braniteljskih udruga uručio ugovore o korištenju gradskih prostora u Domu hrvatskih branitelja u Vukovarskoj ulici (prostor bivših vrtićkih jaslica), koji je Grad Požega uredio i namijenio za udruge proistekle iz Domovinskoga rata.  

- Drago mi je što ste sada svi na jednom mjestu, a uz vas u Domu hrvatskih branitelja je i ured Ministarstva hrvatskih branitelja, tako da vjerujem da imate sve što vam je potrebno za rad i provođenje vaših aktivnosti te da se možete lakše koordinirati. Grad vam je maksimalno izašao u susret, dobili ste na korištenje novouređene prostore, bez naknade, nećete morati plaćati ni režijske troškove, osim telekomunikacijskih usluga, no vi ste to i zaslužili, vi ste ti koji su stvorili hrvatsku državu. Dok god budete mogli, provodite svoje aktivnosti, kako bi se istina o Domovinskom ratu i stvaranju hrvatske države pronosila i dalje, a tko je pozvaniji od vas pričati je i prenositi na mlade - kazao je gradonačelnik Puljašić.   

U Domu hrvatskih branitelja smjestile su se: Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Požeško-slavonske županije, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Požege, Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Požege, Udruga ratnih veterana 63. Samostalne gardijske bojne, Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega, Udruga hrvatske policije, hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije, Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, Športsko društvo HVIDR-a Požega te Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Požega.

- Ono što mogu reći za sebe, ali i za ostale kolege jer to znam iz prve ruke, vaša su nam vrata, gospodine gradonačelniče, uvijek bila otvorena i nikad niste naše probleme ostavljali za sutra već ste ih rješavali isti dan. Upravo stoga danas naše udruge lakše funkcioniraju i možemo se neopterećeno baviti svojim programskim aktivnostima. Hvala vam u ime svih braniteljskih udruga – kazao je Tomo Vrhovac, voditelj Koordinacije braniteljskih udruga te predsjednik Udruge HVIDR-a Požega.