Petak, 12 Veljača 2021 13:18

Početna konferencija projekta "Zaželi posao - Čini dobro" financirana iz EU socijalnog fonda

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM GRADA POŽEGE I ŽUPANIJE POŽEŠKO-SLAVONSKE ZAPOSLILA 10 ŽENA  -

POŽEGA - Udruga osoba s invaliditetom grada Požega i Županije Požeško-slavonske organizirala je u skladu s epidemiološkim propisima u svojim prostorijama u Ulici Antuna Kanižlića početnu konferenciju projekta "Zaželi posao - Čini dobro". Udruga je nositelj ovog projekta, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Požega.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Projekt traje 18 mjeseci od 04.09.2020. i završava 04.03.2022. godine Ukupna vrijednost projekta je 928 tisuća kuna koliko su i odobrena sredstva u stopostotnom financiranju. Voditeljica i koordinatorica projekta je Jelosavka Jakovljević, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom.

IMG 5964

Projektom će se omogućiti pripadnicima ranjivih skupina pristup tržištu rada i zapošljavanje. Zapošljavanjem 10 žena ostvarit će se podrška za maksimalno 70 krajnjih korisnika koji se također nalaze u nepovoljnom položaju glede životnog standarda, socijalne isključenosti te opasnosti od institucionalizacije.

Sudionike je podrobnije o projektu upoznala predsjednica Jelisavka Jakovlkjević koja je istakla da su upravo veći broj njihovih članova ali i ostale osobe u potrebi dobile brigu i skrb za svoj svakodnevni život i potrebe. Podršku ovom projektu dali su i partneri, Jasminka Antunović iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Požega, koja je istakla obostrani interes partnera jer se zapošljavaju teže zapošljive žene s Zavoda a one će biti izvrsna podrška za krajnje korisnike koji se nalaze u nepovoljnom položaju.

Pohvale za ovaj projekt dali su i Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika grada Požege, te Zora Bošnjak ispred Požeško-slavonske županije, institucija koje daju veliku podršku u radu Udruge s invaliditetom koju su najavili i za buduće vrijeme. Iz udruge se posebno zahvaljuju gradu Požega na dodijeljenom i uređenom prostoru u kojemu se sada nalaze koji je u potpunosti funkcionalan, uređen kao pristupačan za osobe s najtežim invaliditetom, koji im omogućuje upravo rad na projektima iz kojih se udruge sve više financiraju. Prostor je izvrstan i za svakodnevno okupljanje članova udruge i pomoći oko rješavanja njihovih pitanja i problema.IMG 5965