Nedjelja, 07 Veljača 2021 09:56

Radovi na Projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području grada Požega

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - U sklopu provedbe projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega izvode se radovi na nekoliko lokacija u gradu. Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega podijeljena je u 3 grupe radova:

Radovi na grupi 1 – izgradnja magistralnog cjevovoda za sustav vodoopskrbe promjera 300 mm. Radovi se trenutno izvode uz nasip rijeke Veličanke kod naselja Sajmište, a izvodi ih tvrtka Koming d.o.o. Koprivnica. Ugovor je vrijednosti 25,7 milijuna Kn. Dužina trase je 14.792 m i dosad je izvršeno 13.875 m (94 %).

Radovi na grupi 2 – radovi se trenutno izvode u Trenkovu i Trnovcu gdje se radi na izgradnji kanalizacijske mreže i kućnih priključaka, te sanaciji staze. Započela je gradnja na crpnoj stanici u Trenkovu te se izvode zemljani i konstrukcijski radovi. U Marindvoru, Štitnjaku, Kunovcima i Bankovcima postavljaju se kućni priključci i vrše sanacijski radovi koje izvodi Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol. Ugovor je vrijednosti 25,3 milijuna Kn. Dužina trase je 19.983 m i dosad je izvršeno 16.775 m (84 %).

Radovi na grupi 3 – najzahtjevniji radovi trenutno se izvode u gradu Požegi. Ugovor je vrijednosti 40.643.221,35 Kn. Dužina trase je 11.006 m i dosad je izvršeno 5.652 m (51%).

U ulicama Frankopanskoj i Cerničkoj radi se rekonstrukcija kanalizacijske mreže i kućnih priključaka promjera 800 mm. Trenutno se radovi sanacije izvode između križanja Frankopanske ulice i Ulice Eugena Kvaternika, a rekonstrukcije Frankopanskom ulicom prema Cerničkoj ulici.

Ulica Eugena Kvaternika – izvode se radovi na rekonstrukciji 1764 m kanalizacijske mreže, a izvršeno je 1.021 m. Radi se na ispitivanjima i sanaciji dosad rekonstruirane mreže te prometnih površina.

Ulica Hrvatskih branitelja i Mlinska ulica – nastavljeni su radovi na rekonstrukciji 1683 m kanalizacijske mreže, a dosad je izvedeno 743 m. Izvođač ovih radova je Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol.

Ulica Stjepana Radića – završeni su radovi na rekonstrukciji kanalizacijske mreže. Dužina trase je 352 m, uz sanaciju 6 okana.

Započeli su pripremni radovi na kanalizacijskoj mreži u Osječkoj ulici, a očekuje se i skori početak radova u Ulici Ante Starčevića.

Potpisan je aneks ugovora o radovima na području Aglomeracije Požega između Zajednice gospodarskih subjekata koju čine Koming d.o.o. Koprivnica, Promet Građenje d.o.o. Požega i Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol te naručitelja Tekije d.o.o. Požega uz prisustvo zamjenika generalnog direktora Hrvatskih Voda, Davora Vukmirića dipl.ing.bioteh. Ugovor su potpisali ispred naručitelja Anto Bekić dipl.ing. – direktor Tekije d.o.o. Požega, te predstavnik Zajednice gospodarskih subjekata, Nedjeljko Potroško ing.građ. – direktor Koming d.o.o. Koprivnica.

Radovi se u gradu Požegi izvode planiranim intenzitetom uz prethodno odobrene elaborate Privremene prometne regulacije. Ovim putem molimo građane grada Požege, kao i sve koji prometuju reguliranim prometnicama za razumijevanje i strpljenje te poštivanje postavljene privremene prometne regulacije kako bi se radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijskog sustava čim prije uspješno priveli kraju, poručuju iz Tekije d.o.o.