Ponedjeljak, 14 Prosinac 2020 14:06

Glazbena škola Požega predstavila projekt "Klimatizacija škole"

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - U predvorju Glazbene škole Požega, a povodom predstavljanja projekta  Klimatizacija škole (1. faza) održana je tiskovna konferencija. Projekt u potpunosti financira Požeško-slavonska županija, a ravnatelj Alen Kovačević rekao je kako se radi o projektu škole kroz tri faze ukupne vrijednosti 1.725.000 kuna s PDV-om.

 - Ovo je samo nastavak izvrsne suradnje s našim osnivačem Požeško-slavonskom županijom te ponovno želim reći kako smo ne tako davno dobili novi koncertni klavir čija je vrijednost preko 1.200.000 kuna te nove ugradbene stolice koje je također u potpunosti financirala naša županija. Županija nam je odobrila sredstva za prvu fazu projekta s kojom smo počeli prošli tjedan nakon što smo ishodili sve potrebne dozvole od Grada Požege s obzirom na to da je grad vlasnik našega prostora te od Konzervatorskog zavoda. Smatrali smo da je prijeko potrebno klimatizirati našu školu s obzirom na to da velike novce ulažemo u skupe i kvalitetne instrumente te na taj način našim učenicima omogućujemo učiti svirati na vrhunskoj opremi, a samim time upravo takvi instrumenti zahtijevaju pažnju, jako im smetaju visoke temperature te bi kroz ovaj projekt klimatizacije uspjeli riješiti i taj problem te sačuvati naše instrumente kako bi oni bili dugotrajni.

U prvoj fazi radova postavljaju se kablovi kroz cijelu školu, dok će II. i III. faza biti postavljanje unutarnjih i vanjskih jedinica. Iznos prve faze projekta je 625 tisuća kuna s PDV-om te se zahvaljujem Županiji što će u potpunosti snositi iznos cijelog projekta - rekao je ravnatelj Kovačević.

Župan Alojz Tomašević naglasio je kako se već dugo radi na podizanju kvalitete rada djelatnika i učenika koji pohađaju Glazbenu školu Požega. - Koncertna dvorana koja je za naše građane uvijek otvorena, možemo reći da je na najvišoj razini. Često puta govorimo o tome koliki je proračun i kolika su sredstva Županije, ali dobro upravljanje i briga za zdravstvo, školstvo, humanitarne udruge nikada neće biti zaustavljeno. Ponosni smo na našu Glazbenu školu koja je prepoznata na međunarodnoj razini te je postala centar glazbe ne samo u Slavoniji nego i u cijeloj Hrvatskoj, stoga je naša obveza podržati ih u njihovim projektima, kako bi iz škole izišli uspješni mladi ljudi te kako bismo i nadalje privlačili učenike u Glazbenu školu, ne samo iz naše nego i iz drugih županija i gradova Republike Hrvatske.

Napravljena je energetska obnova gotovo svih škola u našoj županiji, matičnih i područnih, a Glazbena škola Požega koja sada ima preko 500 učenika je izvrsna priča koja se prezentira i medijski i na natjecanjima te ćemo im i nadalje biti podrška.