Srijeda, 02 Prosinac 2020 11:22

Posebna božićna bajka u požeškoj OŠ Julija Kempfa

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Krajem studenog ili početkom mjeseca prosinca tradicionalno je vrijeme obilježavanja projekta "Prilika za sve". Projekt je to učenika posebnih odjela i odgojno – obrazovnih skupina u suradnji s učenicima redovnih razrednih odjela OŠ Julija Kempfa. Zbog nemogućnosti održavanja tradicionalnog sajma, učenici posebnih odjela odlučili su ukrasiti svoju školu. Kako nam se bliži božićno vrijeme, na školskom hodniku pojavilo se božićno drvce. Učenici posebnih odjela i skupina AB smjene prihvatili su se posla te uz pomoć svojih učiteljica, vjeroučiteljice i pomoćnica izradili kuglice za bor. Pribor za rad bile su nam kuglice od stiropora, razne božićne salvete, kistovi, škare i ljepilo za drvo. Kuglice smo ukrasili decoupage tehnikom, pričvrstili trakice na njih te njima okitili bor. Nakon toga učenici su izrađivali male kuglice od krep papira, kako bi mogli ukrasiti četiri adventske svijeće. Učenici su uživali u predbožićnoj atmosferi. Također, na satu vjeronauka učenici su izrađivali životinje od papira i kartona, koristeći slamu, mahovinu i grančice kojima su uredili štalicu i jaslice na hodniku škole.

Ove školske godine zbog epidemiološke situacije odlučili smo projekt "Prilika za sve" provesti na malo drugačiji način. Svaki razred izradit će plakat sa slikama i prigodnim tekstom te ćemo sve virtualno prezentirati kako bismo naše sugrađane uveselili našim radovima. Nadamo se kako će svi koji pogledaju naše plakate u njima uživati kao što smo mi uživali u izradi istih.

Učenici posebnih odjela posebno se raduju blagdanu Božića te, usprkos otežanim uvjetima, božićni duh u našoj školi je živ i prisutan.

Želimo Vam sretne i blagoslovljene blagdane!

POSEBNI ODJELI OŠ JULIJA KEMPFA