Utorak, 13 Listopad 2020 08:46

Glazbena škola Požega postala Europska točka za darovite

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Priprema i razvoj profesionalne karijere mladog glazbenika dugotrajan je i posvećen proces od predškolske dobi do prvog zaposlenja. Kroz svoje neprekinuto pedesetogodišnje djelovanje, nastavnici i djelatnici u Glazbenoj školi Požega prepoznali su i pružali razne oblike podrške darovitim učenicima. U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska i Povjerenstva za procjenu kandidature za europske točke za darovite, 8. 10. 2020. Glazbena škola Požega primila je certifikat i postala Europska točka za darovite (ETP) i tako se  uključila u Europsku mrežu za podršku za darovite (ETSN).

Europska mreža za podršku darovitima okuplja 25 centara za darovite te približno 400 točaka darovitosti iz 44 zemlje svijeta. U Hrvatskoj unutar Europskog talent centra djeluje 41 europska točka.

Nakon Glazbene škole u Varaždinu, Glazbena škola Požega, kao druga glazbena škola u Hrvatskoj, zaslužila je ovo vrijedno priznanje te će nastaviti promicati programe za darovite i u suradnji s ostalim europskim točkama i centrima za darovite razmjenjivati informacije, istraživanja i primjere dobre prakse.