Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 12:26

Radovi u sklopu Projekta Energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma Buk

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PLETERNICA - Na području grada Pleternice obnovljeno je i energetski obnovljeno nekoliko društvenih domova, a trenutno se izvode radovi u sklopu Projekta Energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma u Buku. Zgradu su izgradili članovi DVD Buk, te kasnije i proširivali da bi im zadovoljila sve potrebe društva, ostalih udruga i samih stanovnika nekoliko naselja koja su udružena u DVD Buk. Sada ovom Energetskom obnovom dobit će novu stolariju, energetski učinkovitu fasadu te unutrašnje uređenje.

Projekt je vrijedan 615.044,13 kn, a sufinanciran je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. sa 371.656,52 kn. Projekt traje od  09.08.2019. – 09.08.2021. ili 24 mjeseca.

Projekt energetske obnove zgrade Vatrogasnog doma Buk izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije  u  zgradi  te  oslobađanju sredstava  za  kvalitetniji  sustav  društvenog djelovanja.  Korisnici zgrade  (članovi  DVD-a,  ali  i  mještani  i  predstavnici  raznih  udruga)  dobit  će  ugodnije  mjesto  za boravak,  a  istovremeno   će   porasti   svijest   o   važnosti   korištenja   mjera   EnU,   racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije CO2 u okoliš.

Radove su obišli direktorica Plinka Pleternica Marija Šarić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić koja je prilikom obilaska radova istakla: - Ovdje je u tijeku energetska obnova ovog objekta, financirana iz Fondova EU, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva graditeljstva. Ovdje  se ujedno izvode i radovi unutrašnjeg uređenja, novih sanitarnih čvorova i svega što je bilo neophodno kako bi ovaj dom zablistao u svom najboljem sjaju. Vjerujem da će svime biti zadovoljni i članovi DVD Buk i svi ostali mještani.

Svoje zadovoljstvo ovom velikom investicijom iskazao je predsjednik DVD Buk u četvrtom mandatu Vinko Jušić: - Moram iskazati svoje zadovoljstvo i zahvaliti gradonačelnici Pleternice što se ovo sve radi na našem domu. Prepoznali su naše želje i potrebe cijele zajednice i cijelog mjesta. Ovaj dom izgrađen je prije 80 godina, još prije vatrogasno spremište, dogradili smo ga vlastitim snagama desetak godina, a ovo je sada najveća investicija na ovom domu. Dobit ćemo s time dom 21. stoljeća.

Zapovjednik DVD Buk Franjo Leist također je istakao svoje zadovoljstvo što će sada svakako biti olakšan rad članovima, vatrogascima i njemu kao zapovjedniku, ali i svima ostalima za njihove potrebe i razne svrhe.

lenta zastita okolisa