Ponedjeljak, 03 Veljača 2020 09:56

Divlja odlagališta opasna su za okoliš i zdravlje ljudi

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Iz Komunalca d.o.o. kažu kako im se sve češće javljaju građani koji upozoravaju na divlja odlagališta diljem Požeštine. Javnom uslugom prikupljanja miješanog komunalnog otpada, koju na području osam jedinica lokalne samouprave u Požeško-slavonskoj županiji provodi Komunalac Požega d.o.o., obuhvaćeno je cca 18.500 korisnika. Unatoč tome što su stvoreni svi preduvjeti za odvajanje otpada „na kućnom pragu“, a otvorena su i reciklažna dvorišta u Požegi i Pleternici, još uvijek ima onih kojima je jednostavnije otpad odvesti na neku lokaciju u gradu i okolici i tamo ga baciti.

Ovakva divlja odlagališta veliki su problem, opasna su za okoliš i zdravlje ljudi i pokazatelj da još uvijek kao društvo nismo dovoljno ekološki osviješteni niti brinemo o tome što ostavljamo mladim naraštajima.

Komunalac Požega d.o.o. kontinuirano provodi edukacije za odrasle te djecu u vrtićima i školama o odvajanju otpada i njegovu zbrinjavanju u reciklažna dvorišta. S edukacijama nastavljamo i u 2020. godini kako bismo građane potaknuli na savjesno zbrinjavanje otpada i kako bi ružnih prizora divljih odlagališta bilo što manje.

Pozivamo građane koji uoče divlja odlagališta da o tome obavijeste komunalne redare jedinica lokalne samouprave na čijem su području uočene.

Komunalac Požega d.o.o. nastojat će takva odlagališta sanirati na brz i kvalitetan način.

646e54f3224499907f10b9e476e85f82 2 XL