Petak, 10 Siječanj 2020 13:02

Projektom osiguran prijevoz za sve starije osobe od naselja grada Pleternice do Požege

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

PREDSTAVLJEN PROJEKT UDRUGE HUMANUM „U PROJEKT SE UKLJUČI I PRIJEVOZ NARUČI“ -

PLETERNICA - Udruga Humanum iz Požege već provodi ovakav projekt za nekoliko općina, a sada je novim projektom uključen i grad Pleternica. „U projekt se uključi i prijevoz naruči“ osigurava svim starijim osobama preko 50 godina, besplatan prijevoz iz svih naselja i grada Pleternice do grada Požege i natrag. Uključena su sva naselja, ukupno 31-edno naselje a prijevoz se organizira svakog utorka od 8 sati.

- Usluga prijevoza obuhvaća: dolazak po korisnike prema dogovorenom rasporedu i u dogovorenom terminu, prijevoz do potrebitih odredišta u Gradu Požegi (posjet liječniku, nabavka namirnica, nabavka lijekova, posjet određenim institucijama kako bi ostvarili svoja pravo i drugo ovisno o potrebama korisnika), te na kraju povratak do mjesta boravišta. Vrijeme i mjesto povratka vozač i korisnici dogovaraju zajednički ovisno o potrebama korisnika i dogovoru sa vozačem. Osigurana su dva kombi vozila i ukupno 16 mjesta za korisnike. Svi zainteresirani koji žele koristiti uslugu mogu se obratiti Gradu Pleternici, gospođi Barbari Rudež na broj telefona 098/165-0187, te u sjedištu Matice umirovljenika grada Pleternice - istakla je predsjednica Humanuma Ivana Soldo.

O projektu i njegovim ciljevima, ali i podizanju životnog standarda starijih osoba s područja grada Pleternice, govorila je gradonačelnica Antonija Jozić, a što će to značiti za stariju populaciju predsjednik Matice umirovljenika Stjepan Erjavec.

Projekt ima za cilj sprječavanje socijalne izoliranosti starijih osoba iz ruralnih područja zbog nedostatka primjerenog i besplatnog prijevoza, prevencija institucionalizacije kroz osiguranje novog korisnog sustava pomoći i podrške, osiguranje dostojanstvenih životnih uvjeta starijim osobama uz uvažavanje njihovih osnovnih i posebnih potreba i pružanje mogućnosti njihova zadovoljenja. Organizirat će se i mobilni tim za terenski rad radi pružanja nedostupnih ili slabo dostupnih usluga na pojedinim ruralnim područjima županije. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz 12 mjeseci.