Petak, 08 Studeni 2019 10:01

Dječji vrtić Požega obilježio svoj 70. rođendan

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

POŽEGA- Svečanošću održanom u Gradskom kazalištu Dječji vrtić Požega jučer je obilježio svoj 70 rođendan. Organizirana briga o djeci predškolske dobi u Požegi započinje 7. studenoga 1949. godine, kada se otvara Dječji vrtić s upisanih tek 20-ak djece. 1. svibnja 1971., u sadašnjoj Vukovarskoj ulici, otvoren je novoizgrađeni objekt - Dječji vrtić Pod gradom, a 1. rujna 1972. započinju s radom i Dječje jaslice. Danas je u Dječje vrtiće Požega, vrtić Pod gradom i Cvjetnu livadu, upisano više od 400 djece s kojima svakodnevno radi stručni tim vrtića s vrsnim odgajateljima.

Svoju kreativnost, predanost i ljubav prema poslu koji rade pokazali su djelatnici dječjeg vrtića prigodnim programom kroz koji su publiku proveli kroz 70 godina povijesti vrtića. Bila je to prilika i za istaknuti sve one djelatnike koji su za svoj rad dobili visoka priznanja društvene zajednice – Đurđa Sertić, Nena Ivaniš i Goran Katušić.416ac8f30f6bedd9f363d2a43c79ebd9 4 XL

- Vremenski period od 70 godina govori o našoj dugoj prošlosti. Prošlost nam govori kakvi smo bili, ali određuje nas u sadašnjosti i upućuje kakvi trebamo ostati i postati u budućnosti. Imati povijest, znači imati tradiciju, a tradicija je odraz kvalitete. U ranom djetinjstvu važno je osigurati preduvjete za djetetov normalan rast i razvoj. Kvalitetna skrb o djetetu, sigurno i zdravo okruženje, te aktivno poticanje djetetovih potencijala, temelj su za razvoj zdravog, sretnog i ispunjenog djeteta koje zna iskoristiti svoje prednosti. Dječji vrtić Požega želi biti vrtić koji živi u skladu s vremenom, ali koji čuva svoju tradiciju. Želimo biti otvoreni prema novim spoznajama i prihvaćati izazove koji nam predstoje, gradeći ih na čvrstoj bazi koju su nam ostavili oni koji su bili tu prije nas.

Vrtić je u svojih 70 godina doživio brojne promjene: mijenjao je djecu, promijenio je djelatnike, prostore, pa i ime, no neprekidno je imao potporu svoga osnivača, Grada Požege.

- Čast mi je što sam dio ovoga visokog jubileja našega vrtića, ustanove od iznimne važnost za naš grad, za njegovu prošlost i budućnost. Svi smo svjesni važnosti najranijeg razdoblja djetetovog života i zato vrijedni djelatnici vrtića svoja znanja i mogućnosti svakodnevno koriste kako bi djeca iz vrtića odlazila sretna i spremna za izazove života. – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.