Breadcrumbs

Srijeda, 30 Listopad 2019 08:53

Priopćenje iz policije uoči obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

Oprezno u prometu za vrijeme blagdana

Prigodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kada građani tradicionalno pohode groblja u znak sjećanja na umrle i poginule, u narednim danima očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana na području cijele Hrvatske, pa tako i Požeško-slavonske županije.

Veća prometna opterećenja očekuju se na glavnim prometnim pravcima, te prilaznim cestama grobljima i područjima oko njih. Policijski službenici, u cilju osiguranja optimalne protočnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, pojačano će pokrivati dolazne ceste grobljima i upravljati prometom. U nadzoru prometa postupati će se prema svim sudionicima u prometu koji ometaju normalan tok prometa ili grubo krše prometne propise.

Pozivamo vozače na povećan oprez, poštivanje prometnih propisa, prometne signalizacije i naredbi policijskih službenika, a u blizini groblja da vozila zaustavljaju i parkiraju na mjestima gdje je to dozvoljeno. Pješacima skrećemo pozornost na povećani oprez pri kretanju u prometu, a posebno prilikom prelaska kolnika ili kretanja uz prometnice gdje nema izgrađenih prometnih površina za kretanje pješaka.

Međusobnim tolerantnim ponašanjem u prometu izbjegnimo nepotrebne gužve i zastoje u prometu te pridonesimo da blagdani prođu bez prometnih nesreća i posljedica za sudionike.