Breadcrumbs

Četvrtak, 13 Lipanj 2019 11:03

Učenica Nada Stjepanović iz čaglinske škole osvojila godišnju nagradu ,,Luka Ritz“

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

I ovog 12.lipnja u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dodijeljena je Godišnja nagrada ,,Luka Ritz“. Vjerujemo kako nema osobe u našoj državi koja nije čula za mladića Luku Ritza kojeg su bez ikakvog razloga pretukli huligani dok je čekao tramvaj. Od posljedica batina, nakon nekoliko dana provedenih u bolnici, Luka je preminuo na današnji dan 2008. godine. Imao je samo 18 godina. U spomen na skromnog i svestranog mladića bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac je predložio uz dopuštenje Lukinih roditelja, da se svake godine na današnji dan nagrade po jedan učenik ili učenica osnovne i jedan učenik ili učenica srednje škole za osobni doprinos borbi protiv nasilja, mržnje i netolerancije.

Ove godine nagrada je pripala učenici Nadi Stjepanović iz Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina koje je dobila posebno priznanje i stipendiju u iznosu od 12.000,00 kuna za daljnje školovanje. Uz tu vrijednu nagradu učenici i škola će dobiti 10.000,00 kuna za nastavak edukacija i rada na prevenciji suzbijanja nasilja, netolerancije i netrpeljivosti prema drugima i drugačijima od sebe. Istu nagradu Škola je dobila i prošle godine.

- Ponosni smo što je Povjerenstvo za dodjelu nagrade ,,Luka Ritz „ na čijem je čelu majka Luke Ritza gospođa Suzana Ritz prepoznalo Nadinu istinsku volju i trud da pomaže drugima! Čaglinska škola će i dalje prevenirati nasilje, educirati učenike i poticati na nenasilje, toleranciju i dobrotu.

Da parafraziramo učenicu koja se zahvalila u ime nagrađenih učenica:,, Ne moramo svi biti odlični učenici, matematičari, olimpijci ili istraživači, ali svi možemo biti dobri ljudi.“

Naša Nada je dokaz kako se to može!- istaknula je Ljiljana Đurđević, prof., pedagoginja škole koje je u ožujku ove godine Razrednom vijeću osmih razreda i predložila učenicu Nadu Stjepanović kandidiranje za Godišnju nagradu  ,,Luka Ritz“.