Ponedjeljak, 27 Svibanj 2019 20:21

Mali Cesarići trčali kros

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Na terenima NK Slavonija održan je kros učenika mlađih razreda OŠ „Dobriša Cesarić“. Učenici su se natjecali u kategorijama: 1. razred dječaci, 1. razred djevojčice, 2. razred dječaci, 2. razred djevojčice, 3. razred dječaci, 3. razred djevojčice, 4. razred dječaci i 4. razred djevojčice. Učenici prvih i drugih razreda trčali su na 500 m a učenici trećih i četvrtih razreda na 700 m.

U krosu su se natjecali i učenici 2. a razrednog odjela, neobičnog razreda u kojem je 13 dječaka i samo 2 djevojčice. Bili su iznimno uspješni. Osvojili su ekipno 1. mjesto u konkurenciji dječaka drugih razreda, a učenik Martin Del Vechio osvojio je pojedinačno prvo mjesto, diplomu i medaljicu Cesaricu. Učenik Filip Kantor do cilja je stigao četvrti, Niko Kajinić peti a Marko Kajinić šesti po redu.

- Ako imaš 7, 8, 9 ili 10 godina veliki je uspjeh istrčati 500 ili 700 metara! Stoga čestitamo svima koji su stigli do cilja – istaknula je učiteljica Irena Ivetić.

Kros je bio odlično organiziran a učenicima se svidio ovakav način natjecanja. Bili su motivirani, trčali su sa srcem, borili se pošteno i sportski. Po završetku su bili puni dojmova a prije odlaska kućama pitali su: „Učiteljice, hoće li kros biti i sljedeće godine?“