Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 11:17

145. Redovna skupština DVD Požega

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA – Proteklog vikenda Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Požega obilježio je 145. godišnjicu osnutka i rada. Na redovitoj izvještajnoj Skupštini uz članove DVD-a, bilo je gostiju iz dvadesetak prijateljskih i susjednih društava, a nazočili su i gradonačelnik Darko Puljašić, saborski zastupnik Zdravko Ronko, izaslanik požeškog župana Željko Obradović, predsjednik Vatrogasne zajednice županije Željko Petrović, županijski zapovjednik Josip Ugrin i drugi.

-Imate iznimnu tradiciju i obavljate vrhunsku djelatnost, a uvijek sam se divio ljudima koji su spremni svoje živote žrtvovati za druge – kazao je u pozdravnoj riječi gradonačelnik Darko Puljašić, te je najavio daljnju potporu vatrogascima koji su zlog očuvanja imovine i ljudskih života.

-Kroz 2018. godinu članstvo DVD-a Požega sudjelovalo je u niz aktivnosti pri čemu je utrošeno više od dvije tisuće sati dobrovoljnog rada na pripremama mladeži za natjecanja, osposobljavanja i drugo. Pored toga članovi su dali više od 2.300 sati dobrovoljnog rada na intervencijama i drugim događajima u kojima je sudjelovalo ukupno više od 340 vatrogasaca- istakao je u izvješću o radu predsjednik DVD Požega Branko Polanc, te dodao da je operativa sudjelovala u požarnim intervencijama u suradnji s JVP Požege u tri navrata, zatim u tehničkim intervencijama s auto-ljestvom u suradnji s javnom postrojbom u devet navrata, te obrani od poplava.

Sudjelovali su na hodočašću u Mariju Bistricu i Voćin, a sada društvo ima 146 članova od čega su 114 s vatrogasnim zvanjem 30 vatrogasaca, 24 vatrogasca prve klase, 4 dočasnika, 9 dočasnika prve klase, 23 časnika, 11 časnika prve klase, 5 viših časnika, 1 viši vatrogasni časnik prve klase i 7 počasnih časnika, dok je 32 bez vatrogasnog zvanja što ukupno iznosi 129 muških i 17 ženskih članova.

Rad skupštine pozdravili su Željko Petrović, Željko Obradović i drugi gosti.

-Nastavit ćemo na pomlađivanju i omasovljenju društva, te osposobljavanju za zvanja i specijalnosti, pripremi za natjecanja, preventivnom radu, te surađivati sa drugim strukturama u vatrogastvu i uključivati se u aktivnosti svoje sredine – kazao je o planu rada za 2020. godinu zapovjednik požeškog DVD-a Nikica Luladžić.

Spomenice Vatrogasni veteran primili su Danko Ćuže i Damir Vestemar, zatim spomenicu za 50 godina aktivnosti Nikica Luladžić, za 20 godina Damir Machaček, Josip Jurić, Kristijan Perković i Franjo Rehak, te za 10 godina Dragan Adžić, Robert Kakuk, Kata Adžić, Martina Adžić, Igor Đimoti, Ana Franekić, Sebastijan Galiot, Bernardica Šarić, Monika Stazić i Hrvoje Stazić.

Dodijeljene su još diplome i priznanja za stečena zvanja i specijalnosti u vatrogastvu.