Utorak, 16 Travanj 2019 18:13

Prijem za 38 novorođenih beba Gradskoj vijećnici grada Požege

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Preko deset godina u gradu Požegi održavaju se prijemi novorođene djece i njihovih roditelja u sklopu pronatalitetne politike. Bebe se tako prvi puta pojave u Gradskoj vijećnici grada Požege sa tek šest mjeseci života. Prijem za njih upriliči gradonačelnik Darko Puljašić, a uz njega su i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha.

Na ovaj prijem došlo je 19 djevojčica i 19 dječaka rođenih od rujna do studenog 2018. godine. Nagrađeni su sa poklon paketom potrebitih stvari za prve mjesece života i novčanim darom u iznosu od 1.500 kuna. Tri obitelji kojima je ovo treća beba dobili su po 3.000 kuna.

Čestitke roditeljima i dobre želje za odrastanje najmlađim stanovnicima grada Požege zaželio je gradonačelnik Puljašić rekavši da mu je ovo najljepša dužnost i obveza gradonačelnika. – Ne samo što me podsjeća na moje mlađe dane, nego i što ćemo svi zajedno u ovom gradu osigurati bolju budućnost ovim našim najmlađima. Želim da svi zajedno ostanete ovdje živjeti i ovdje gradite svoj život. Mi se trudimo u ovom gradu da uvjete za život djece još više podignemo, uz novi dječji vrtić tu je još puno stvari. Vi roditelji slobodno se obratite nama sa svojim prijedlozima kako da to sve još poboljšamo – rekao je gradonačelnik Puljašić, a dobio čak i odobravanje beba kroz glasno glasanje i prekidanje njegovog pozdravnog govora.