Četvrtak, 04 Travanj 2019 14:14

„Šport uključi, probleme isključi“ za 170-ero djece

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

KATOLIČKA GIMNAZIJA I NK DINAMO VIDOVCI-DERVIŠAGA PROVODE SPORTSKI PROJEKT - 

POŽEGA - Katolička gimnazija s pravom javnosti i NK Dinamo Vidovci-Dervišaga započeli su provedbu sportskog projekta 'Šport uključi, probleme isključi'. Riječ je projektu vrijednom 998.838,46 kn, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 849.012,69 kn. Početak provedbe je bio 21.12.2018. godine, a projekt će trajati do 21.12.2020. godine.

- Riječ je o besplatnoj školi sporta za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti, a cilj projekta je unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih u nepovoljnom položaju informirajući i pružajući besplatne sportske sadržaje radi stjecanja zdravih životnih navika i vještina. Svrha projekta je da se minimalno 170 djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti uključi u zajednicu upravo kroz sport, a provodit će se čak 5 školi sporta – škola nogometa, škola gimnastike, škola atletike, škola plivanja i škola penjanja na umjetnoj stijeni koja će uskoro biti postavljena u dvorištu Katoličke gimnazije s pravom javnosti. Za sada se za projekt prijavilo oko 120 djece, a trenutno se formiraju i nove grupe za atletiku i gimnastiku – istakao je prezentirajući projekt Bruno Budimir.

Ukoliko se želite prijaviti na školu sporta morate ispunjavati jedan od ovih uvjeta: ako ste mlađi od 25 godina: - Djeca i mladi čiji su roditelji nezaposleni, Djeca čiji su roditelji korisnici doplatka za djecu, Djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, Djeca i mladi iz jedno roditeljskih obitelji, Djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece, Djeca i mladi s problemima u ponašanju, Djeca s teškoćama u razvoju, a ako imate između 25 i 29 godina: Korisnici stipendije za studente slabijeg socijalnog statusa te nezaposleni mladi.

Na početnoj konferenciji sve sudionike pozdravili su ravnatelj Katoličke gimnazije Ivan Bedeničić koji je istakao svu svoju punu podršku mladim ljudima koji vode projekt, a posebno što se tiče što boljeg uključivanja mladih u sport. Partner na projektu je NK Dinamo Vidovci – Dervišaga, a predsjednik kluba Tomislav Čabraja istakao je da se samo nogometom u 55 klubova bavi 2.500 mladih u našoj županiji, što je 50% svih sportaša na području Požeško-slavonske županije.

Svoju punu podršku projektu dao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, te najavio i pomoć za postavljanje umjetne stijene za penjanje, jer novac nije prepreka, kada se osigurava mladima bavljenje sportom i fizičkom aktivnosti.

Prijaviti se možete na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ili na web stranici: www.sport-ukljuci.eu

lenta katolicka