Četvrtak, 14 Veljača 2019 11:32

Za sviračku Novu godinu još malo mjesta u Schon Blicku 20. veljače

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TRADICIONALNO OKUPLJANJE SVIRAČA POŽEŠKOG, BRODSKOG, GRADIŠKOG I NAŠIČKOG KRAJA -

POŽEGA/VETOVO – Što se više bliži tradicionalno okupljanje svirača zabavno-glazbenih, narodnih i tamburaških sastava mjesta na raspolaganju je sve manje. Dobar dio svečane dvorane gdje se 20. veljače od 20 sati održava najveći godišnji skup glazbenika popularno nazvan „Sviračka nova godina“ već je popunjen tako da su još moguće rezervacije i uplate najkasnije do nedjelje 17. ovog mjeseca. Kako je poznato svirači u pravilu na prijelazu dviju godina zabavljaju druge tj. sviraju na Silvestrovo dočeke u ugostiteljskim objektima i domovima.

Svirači požeškog, brodskog, našičkog i gradiškog kraja okupit će se ove godine u restoranu „Schoon blick“ u Vetovu, a organizator susreta je Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege dok će za više od stotinu sudionika tj. svirača i njihovih prijatelja svirati poznati vokalno-instrumentalni sastav „Zlatne strune“ iz Đurđenovca, koji inače često nastupaju na priredbama i u lokalima požeškog kraja.

Medijski pokrovitelji skupa su portal pozega.eu i tjednik Kronika požeško-slavonska. Očekuje se da će ovaj susret potpomoći jedinice lokalne samouprave požeškog kraja, a bit će to prigoda za razmjernu iskustava u radu, dogovore za suradnju i naravno cjelovečernje druženje.

Uz dobru svirku i pjesmu tu će se prirediti bogata ponuda na trpezi, a osim svirača upućen je poziv i ljubiteljima dobre pjesme i zabave da se uključe u ovo glazbeno događanje. Prijave se do 16. veljače primaju na mob. 091-63-00-796.