Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 10:11

Knjiga „Tada je trebalo imati petlju“ donijela novi respirator za pedijatriju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

URUČENA VRIJEDNA DONACIJA DJEČJEM ODJELU OPĆE ŽUPANIJSKE BOLNICE POŽEGA  -

POŽEGA – Kada je prije godinu dana izašla knjiga sjećanja general pukovnika Miljenka Crnjca, ratnog zapovjednika 123. požeške brigade u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, sav prihod od dobrovoljnih donacija na promocijama odmah je upućen u humanitarne svrhe. Knjiga nije prodavana, nego je svatko tko je želio knjigu dao dobrovoljni prihod koji je odmah namijenjen nabavci potrebnih aparata i uređaja za Dječji odjel Opće županijske bolnice Požega. Sredstva je prikupljao UDVDR Požega a donaciju je uručio dopredsjednik, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, koji se zahvalio svima koji su pomogli izlazak knjige i svima koji su dali dobrovoljne priloge za ovu humanitarnu akciju.

Na donaciji se zahvalio voditelj Dječjeg odjela prim. mr. sc. pedijatar Vlado Drkulac, svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, koje je donijela znatna financijska sredstva kojima su kupljeni nužno potrebni uređaji za pedijatriju: - Zahvaljujem obitelji Crnjac, od generala Miljenka koji je uspio teško bolestan napisati knjigu. Ovo su znatna sredstva koja su se prikupila na dragovoljnoj osnovi na prezentacijama knjige, od kojih smo kupili jedan aspirator, koji pomaže bolesnoj djeci. trenutno se na njemu liječi jedna djevojčica. Drugi dio donacije iskorišten je za nabavku sredstava za djecu s posebnim potrebama i poboljšanju rada ambulante koja liječi djecu s posebnim potrebama.

Zahvalu u ime OŽB Požega izrekao je ravnatelj prof. dr. sc. Željko Glavić: - Ova vrijedna donacija pomoći će upravo u liječenju najmlađih koji dolaze u požešku bolnicu. Prilika je ovo da se sjetimo generala Crnjca i da mu uputimo želje za ozdravljenjem.

U ime obitelji i samog generala Miljenka Crnjca sve je pozdravila Tena Crnjac, najmlađa kćerka: - Zahvaljujem svima koji su pomogli izdavanje knjige „Tada je trebalo imati petlju“, ali i svima koji su sudjelovali u prikupljanju donacija. Zahvaljujem UDVDR koji je organizirao promocije knjige i prikupljanje donacija. Iskoristit ću ovu priliku da odam počast svima koji su sudjelovali u akciji oslobađanja Kamenske, čija je odluka donesena na današnji dan prije 27 godina. Tom su akcijom na Božić 1991. godine branitelji oslobodili kompletnu općinu Požega i na najljepši način čestitali svojim građanima Božić. ovom prilikom želim odati počast svim poginulim i ranjenim braniteljima u Domovinskom ratu i još jednom se zahvaliti. Zahvaljujem i svim djelatnicima OŽB koji božićne blagdane provode izvan svojih obitelji kako bi drugima  pomogli i olakšali boravak u bolnici. Svoj djeci koji ove blagdane zbog svoje bolesti moraju provesti u bolnici želim što brži i bolji oporavak i povratak svojim obiteljima.

Obitelji Crnjac i generalu Miljenku Crnjcu zahvalio se i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, što je odlukom da napiše knjigu omogućio svim ljudima da saznaju što se događalo u tim teškim vremenima. – Sam naziv knjige „Tada je trebalo imati petlju“ govori da je to zaista tada bilo tako i ljudi će kroz knjigu saznati stvarnu istinu kako je tada stvarana Hrvatska. Ponosan sam što se general odlučio napisati tu knjigu. To je važan dokument naše povijesti. Zahvaljujem što se odlučio sva sredstva koja su dobivena prodajom knjige odlučio donirati požeškoj bolnici i njenom dječjem odjelu. Želim mu da tu tešku bolest nosi što lakše, bio bih sretan da možemo zajednički evocirati sve što smo zajedno prošli i prisjetiti se, evo baš na današnji dan donesene odluke o ulasku u Kamensku. To je bila ključna točka, raskrižje svih putova, točka sloma jugo vojske na području zapadne Slavonije i čestitka svima građanima za Božić.