Petak, 22 Lipanj 2018 00:28

Kako je navijala Požega uz Ivanjski krijes i koncert Grupe Magazin

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice i grada Požega za drugu i najvažniju utakmicu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine organizirano je praćenje utakmice na velikom ekranu na Trgu sv. Trojstva. Svakako je to bio pun pogodak organizatora, posebno stoga što su Vatreni i potpuno porazili Argentince s 3:0. Uz DJ Pavku navijanje je bilo potpuno, a svaki gol se dostojno proslavio. Samo sekundu nakon sučevog zvižduka nad trgom se razlio veliki vatromet, poklon grada Požege Požežanima, kojima je to nakon odlične pobjede stvarno bio kao šlag na tortu.

Nakon vatrometa sve okupljene na Trgu sv. Trojstva je pozdravio požeški gradonačelnik Darko Puljašić i zahvalio se na dostojnom navijanju. Ohrabren ovim načinom navijanja u Požegi, i velikim brojem okupljenih Požežana možda gradonačelnik Puljašić organizira i javno praćenje i navijanje i za ostale utakmice s Svjetskog prvenstva iz Rusije.

Nakon utakmice kada se Trg potpuno popunio na redu je bila ceremonija tradicionalnog paljenja Ivanjskog krijesa, koje su i ove godine odlično pripremili i složili članovi Odreda izviđača Požega, a sa bakljama u špaliru zapalili članovi novo formirane Gradske straže Požega po prvi puta.

Uslijedio je odmah u nizu i koncert Grupe Magazin, a njihovu pjevačicu Andreu Šušnjaru koja je lagano nizala njihove uspješnice i publiku držala u zapaljenom stanju. Uz odličan koncert moramo pohvaliti i organizatora što je konačno na trg doveo i ugostiteljsku ponudu s hranom, jer na požeškom glavnom trgu se nema što pojesti. Čak je i festival zadnjih godina na meniju imao kokice, šećernu vatu, lepinje i pečene krumpiriće, što je bilo žalosno. Uz tradicionalne kafiće na trgu koji nude samo piće, glavna ploha trga bila je konačno i ugostiteljski osviještena.