Nedjelja, 17 Prosinac 2017 14:07

Veličke legende pomažu bolesnoj petogodišnjoj djevojčici Ivani

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

9.  TRADICIONALNI ADVENT S VELIČKIM LEGENDAMA I PRIJATELJIMA -

VELIKA – Svoju tradiciju organiziranja humanitarnog koncerta pod nazivom „Advent s Legendama“ niti ove godine nisu zaobišli članovi Tamburaškog sastava „Veličke legende“. Po deveti puta pomaže se nekome od potrebitih, uglavnom za nekoga iz dječje populacije, a ove godine sav prihod namijenjen je za potrebno liječenje petogodišnje djevojčice, Ivane Nikolić iz Starog Petrovog Sela, koja se bori s teškom bolešću i često odlazi na liječenje. Njena majka je Veličanka, a obitelj živi u teškim uvjetima, posebno iscrpljena troškovima i čestim odlascima s djevojčicom na liječenja.

Osim koncerta članovi Legendi za sve goste koji daju dobrovoljni prilog za potrebite pripreme i bogati domjenak, a i sav prihod od ugostiteljskog dijela namijenjen je za pomoć. Osim što sami prirede jedan odličan koncert, u pomoć im dođu i prijatelji glazbenici, koji također potpuno besplatno nastupaju. Ove godine odličnim koncertom počastili su 300-njak uzvanika i gostiju, velički Vatrogasni dom bio je doslovno pun. Njihovi veliki prijatelji, glazbeni band Zlatne strune iz Đurđenovca, ponovno su bili gosti, po peti puta, pa su im domaćini uručili priznanje i veliku tortu. Svoj doprinos dali su mladi tamburaški sastav Paori, već poznati tamburaši TS Bisernica iz Požege, a svoju podršku dale su im i Garavuše.

Posebno se svima, gostima, posjetiteljima, sponzorima, a napose svojim obiteljima koje im daju podršku, zahvalio frontmen Legendi, Tomislav Galić. – Bit će ovo prva godina kada neće nastupiti naš sastav Veličke legende, jer ove godine nismo nastupali, no mi ćemo ustrajati da ovu tradiciju humanitarne večeri u vrijeme Adventa i dalje održimo. Zato će vas zabavljati naši gosti, veselite se, pjevajte, plešite uz odlične tamburaše, a nemojte zaboraviti niti ubaciti u našu kutiju dobrovoljni prilog za našu malenu Ivonu, kojoj smo posvetili ovo večer, za njeno ozdravljenje. Nas sve iz legendi to ispunjava u potpunosti i hvala svima koji su podržali naš „Advent s legendama“ – rekao je Tomislav Galić, glasnogovornik Veličkih legendi.