Nedjelja, 10 Prosinac 2017 09:56

„S pjesmom u susret Božiću“ po 8. puta

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KUD „BERDA“ BRESTOVAC PONOVNO S BOGATIM PROGRAMOM NA PREDBLAGDANSKOJ MANIFESTACIJI -

BRESTOVAC – Sada već tradicionalna predblagdanska manifestacija Kulturno umjetničkog društva „Berda“ iz Brestovca je 8. po redu „S pjesmom u susret Božiću“. I ovoga puta Školska sportska dvorana je bila napunjena posjetiteljima i izvođačima. Članovi KUD-a Berda sa svojim gostima u programu željeli su svojim sugrađanima u ovo predblagdansko vrijeme u iščekivanju najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića podariti jedno lijepo večer, prepunu pučkih napjeva i plesova, dramskog programa, recitacija, etno modne revije, istakla je predsjednica KUD-a Berda Danijela Grgić. Zaželjela je svima da se lijepo provedu, pozdravila goste i zahvalila se pokroviteljima, prvenstveno općini Brestovac, ali i brojnim sponzorima i društvima koja im pomažu prilikom organizacije.

U programu su sa nekoliko koreografija kojima su im približili Lijepu našu učestvovali članovi KUD „Berda“ s tamburašima KUD „Berda“, koji su izveli pjesme i plesove Korduna, Hrvatskog zagorja, te Božićne pjesme cijele Hrvatske. U programu su sudjelovali Mali folklor OŠ Dragutina Lermana, Dramska skupina nižih razreda OŠ Dragutina Lermana, Pjevačka skupina Udruge umirovljenika Orljava Brestovac, a kao posebni gosti Udruga čuvara kulturne baštine Tkanica iz Nove Gradiške.

Posebno je toplo od posjetitelja bio primljen program etno modne revije. Modele koje je izradila Nada Grgić nosile su mlade članice brestovačkog folklora i djeca s dječjim modelima, a modnu reviju Obrtničke škole, nosile su učenice, koje su same kreirale i izradile modele uz mentorstvo svojih profesorica tekstilnih zanimanja na Obrtničkoj školi u sklopu nastavnih predmeta.

Na kraju u dvoranu je došao i Sveti Nikola koji je prigodnim poklon paketima darivao svu djecu.