Četvrtak, 16 Studeni 2017 16:50

„Sudjeluj s radošću“ potiče mlade na samozapošljavanje

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NOVI PROJEKT UDRUGE RADOST I GRADA PLETERNICE -

PLETERNICA – Početnom konferencijom predstavljen je još jedan u nizu projekata pleterničke Udruge za pomoć djeci i mladima  „Radost“ koji će se ovoga puta realizirati uz partnere grad Pletenicu i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Požega. Vrijednost projekta je 115 tisuća kuna, financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a traje 10 mjeseci. Ciljevi projekta su između ostalog poboljšati uključenost u gospodarske, političke i društvene uloge mladih u gradu Pleternici kao i društvenu integraciju mlade generacije. Projekt ima za cilj i rješavanje problema s kojima se mladi suočavaju u svojoj zajednici te njihovo poticanje na donošenje prijedloga važnih za svoju zajednicu i dr. Kroz projekt se želi i preventivno djelovati na položaj mladih u lokalnoj zajednici, educirati ih o oblicima poduzetništva, samozapošljavanje, otvaranje vlastite tvrtke te ih informirati koja su zanimanja tražena na tržištu rada.

 - Kao grad Pleternica u ovom se projektu pojavljujemo kao partner. Udruga „Radost“ je izuzetno aktivna ne samo na području grada Pleternice već i na području cijele županije. Poznato je da su odradili brojne aktivnosti na našem području i da smo napravili i izgradili više igrališta zajedničkim aktivnostima. Moram istaći da me ovaj projekt izuzetno veseli jer između ostalog potiče mlade na samozapošljavanje i zapravo ono što mi mi kao grad pokušavamo biti, a to je grad s povoljnim poslovnim okruženjem. Naši mladi će se kroz ovaj projekt koji su članovi udruge educirati o poduzetništvu, poticat će ih se da se uključe u poduzetništvo i da u budućnosti i ova gospodarska situacija koja je u Slavoniji da ide u boljem smjeru da imamo što veći broj tvrtki odnosno obrta. Ponosna sam što ste kroz ovaj projekt naglasak dali na poduzetništvo, na razvoj gospodarstva. To je jedan vrlo važan segment – naglasila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Voditelj projekta Tomislav Stojčević pojasnio je projektne aktivnosti koje će se provoditi kroz uspostavu projektnog tima, tribine, parlaonice i druge načine promocije projekta. Naglasio je i kako će se kroz “Edukacijski paket” mlade educirati o više tema kroz osam edukacija od kojih je jedan i terenski posjet lokalnim poduzetnicima.