Utorak, 17 Listopad 2017 09:55

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Prodao automobil 27-godišnjaku, ostatak dogovorenog novca nikad nije vidio

U ponedjeljak, 16. listopada, policijskim službenicima je prijavio 25-godišnjak s područja Požege da je u mjesecu srpnju ove godine sa 27-godišnjakom s područja Brestovca dogovorio prodaju osobnog automobila kojeg je 27-godišnjak preuzeo i isplatio dio novčanog iznosa dok ostatak novca nije uplatio do danas te se 25-godišnjak smatra prevarenim.

Teška krađa provaljivanjem

U petak, 13. listopada, u večernjim satima, u blizini mjesta Poljanska, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u radni stroj u vlasništvu „Hrvatskih šuma“ prilikom čega je otuđio gorivo. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Orljavskoj ulici.

Rezultati akcija

Tijekom proteklog tjedna, na području Policijske uprave požeško-slavonske, provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor teretnih automobila i autobusa. Tom prilikom izvršen je nadzor 12 autobusa i 14 teretnih automobila te je iz daljnjeg prometa zbog teže tehničke neispravnosti isključen jedan autobus i jedan teretni automobil.

Također je u noći sa subote na nedjelju, 14./15. listopada 2017. godine, na području Policijske uprave požeško-slavonske provedena preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola.

Tom prilikom je utvrđeno ukupno 14 prekršaja, od kojih se devet prekršaja odnosilo na nedozvoljenu prisutnost alkohola u organizmu vozača.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska