Četvrtak, 02 Ožujak 2017 10:29

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljna predaja streljiva

U srijedu, 1. ožujka, u Pleternici, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima 123 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. 

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.

Uzrok prometne nesreće oduzimanje prednosti prolaska

U srijedu, 1. ožujka, oko 19.10 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, 24-godišnji vozač (0,56 promila) koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja skretao je ulijevo prilikom čega je oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnji vozač. Uslijed oduzimanja prednosti prolaska došlo je do udara prednjeg desnog dijela „Škode“ u prednji desni dio „Volkswagena“ . Protiv 24-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće i to u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja i na Trgu Svetog Trojstva.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija