Petak, 10 Veljača 2017 09:44

Vatrogasac (28) podmetnuo požar i sam sudjelovao u gašenju

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SVE NA KRAJU PRIZNAO -

TRENKOVO – Neočekivan rasplet „misterija“ oko požara na trenkovačkom ugostiteljskom objektu Barun. Podsjetimo, na tom su ugostiteljskom objektu u prosincu u samo pet dana razmaka u noćnim satima izbila dva velika požara. Prvi je požar gasilo 40, a drugi više od 20 vatrogasaca, sa svom raspoloživom opremom.

Dva mjeseca poslije policija je pronašla počinitelja, a riječ je ni manje ni više nego o 28-godišnjem Trenkovčaninu. Da ironija bude još veća, 28-godišnjak je član DVD-a Trenkovo i sudjelovao je u gašenju požara kojega je podmetnuo. Provedena su opsežna vještačenja u kojima su, kaže nam naš izvor, sudjelovali i stručnjaci iz Zagreba.

Neslužbeno doznajemo da je, kada se klupko raspetljalo, počinitelj suočen s činjenicama, sam priznao nedjelo. Također, prema neslužbenim informacijama, vlasniku je „pao kamen sa srca“ jer su već krenule glasine kako je sam podmetnuo požare nakon što je prije toga osigurao objekt kod osiguravajuće kuće.

Iako je sada sve jasno, do vlasnika objekta nismo uspjeli doći i dobiti od njega izjavu. Za vatrogasca piromana mještani kažu da je po prirodi miran i povučen, no da je ipak ponekad ostavljao dojam da živi u svom svijetu. Što ga je nagnalo da 5. prosinca te potom i 10. prosinca prošle godine podmetne požare velikih razmjera izlažući opasnosti živote svojih kolega vatrogasaca pa i vlastiti, u ovom trenutku zna samo on.

Iz policije smo dobili priopćenje u kojem navode da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom s područja općine Velika kojega se sumnjiči za kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a vezano za požar na ugostiteljskom objektu u Trenkovu koji se dogodio 10. prosinca 2016. godine. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Tekst: A. Protić/D.K. Foto: arhiva