Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2015 13:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Omalovažavali i vrijeđali policijske službenike

 U subotu, 8. kolovoza, oko 4.30 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, dva muškarca starosti 21 godinu, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,28 i 2,23 promila omalovažavali su i vrijeđali policijske službenike. Oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

 Požari na otvorenom

 U petak, 7. kolovoza, oko 15 sati, u mjestu Branešci, na neutvrđeni način je došlo do požara na zapuštenom voćnjaku prilikom čega se požar proširio i zahvatio drveni električni stup u vlasništvu „HEP-a“.

 Istoga dana, oko 18 sati, u Radovancima, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju smeća prilikom čega je izgorio oko jedan hektar smeća i suhe trave.

 U subotu, 8. kolovoza, oko 14 sati, u mjestu Lukač, na neutvrđeni način je došlo do zapaljenja suhe trave i niskog raslinja prilikom čega je opožareno oko 15000 metara kvadratnih. Nakon toga požar se proširio na vinograd u vlasništvu 52-godišnjaka prilikom čega je opožarena površina oko 5000 metara kvadratnih te na vinograd nepoznatog vlasnika gdje je opožareno 1500 metara kvadratnih. U navedenim vinogradima došlo je do nagorijevanja nosivih stupova loze i korijena vinove loze.

 Istoga dana, oko 14 sati, u mjestu Kusonje, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru gdje je izgorjela suha trava i nisko raslinje kojom prilikom je opožarena površina od oko 1,5 hektar.

 Nešto kasnije, oko 16.20 sati, između mjesta Nova Lipa i Stara Lipa, uz kolnik, na neutvrđeni način je došlo do požara na poljoprivrednom zemljištu gdje je izgorjela suha trava.
Istoga dana, između 17 i 18 sati, kod mjesta Oljasi, došlo je do požara na nelegalnom odlagalištu smeća koji se proširio na obližnje strnište gdje je izgorjelo šest rolo bala slame u vlasništvu 45-godišnjaka.

U nedjelju, 9. kolovoza 2015. godine, oko 11.30 sati, u blizini mjesta Komarovci, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju smeća sa kojeg se požar proširio na suhu travu i nisko raslinje prilikom čega je opožareno oko 2 hektara površine.

 Istoga dana, oko 22 sata, kod mjesta Poljanska, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je uz cestu gorjela suha trava.

 Upozoravamo građane da je zbog izrazito velike opasnosti od izbijanja požara na snazi Odluka kojom se zabranjuje paljenje vatre na otvorenom te se zabrana odnosi na svako paljenje vatre na otvorenom prostoru kao što je spaljivanje biljnog otpada na poljoprivrednom zemljištu, u neposrednoj blizini šume te svako paljenje u bilo koje druge svrhe.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

 Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom sa područja općine Velika prilikom čega je utvrđeno da je u razdoblju od 1. do 4. kolovoza 2015. godine, u mjestu Radnovac, iz garaže otuđio električni alat i razne predmete u vlasništvu 38-godišnjaka, a u razdoblju 3./4. kolovoza 2015. godine, u mjestu Vetovo, u Ulici Čoglani, otuđio torbu u kojoj se nalazio novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 54-godišnjakinje. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Tekst: Alen Protić Foto: arhivska fotografija