Utorak, 14 Listopad 2014 09:54

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nepoznati lopovi ukrali nekoliko desetaka tisuća kuna

 Policijskim službenicima je prijavljeno da je u vremenskom razdoblju od 1. do 9. listopada, u mjestu Vidovci, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz dvorišne prostorije u vlasništvu 63-godišnjaka otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

 Pronašao bombu ručne izrade

 U ponedjeljak, 13. listopada, 53-godišnjak je u šumi nedaleko od mjesta Kamenski Vučjak pronašao jednu bombu ručne izrade koju je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona će naknadno biti uništena.

 Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

 U ponedjeljak, 13. listopada, u Pakracu, osoba koja je željela ostati anonimna je policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu predala ručno obrambenu bombu, ručnu bombu M75, minsko rasprskavajuću usmjerenu minu, oko pola kilograma plastičnog eksploziva te veću količinu streljiva. Eksplozivna sredstva su pohranjena u prostorije Policijske uprave do uništenja.

I nadalje pozivamo građane ukoliko u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji, s napomenom da građani sami ne donose oružje ili eksplozivna sredstva već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih obilježja doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

 Udarao po izlozima trgovina i banke

 U ponedjeljak, 13. listopada, oko 12.30 sati, u Požegi, u Ulici Svetog Florijana, 49-godišnji muškarac koji je bio pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,19 promila vikao je i galamio te udarao po izlozima trgovine i banke zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Vozili pod utjecajem alkohola, smješteni na trežnjenje

 U ponedjeljak, 13. listopada, oko 21.20 sati, u Požegi, u Šokačkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 49-godišnjeg muškarca koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,41 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 U utorak, 14. listopada, oko 1.10 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Opel“, novogradiških registarskih oznaka, zatekli 52-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,71 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 52-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Također se jučer dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića.

 Požar u Lipiku na skladištu kukuruza

U ponedjeljak, 13. listopada, oko 22.45 sati, u Lipiku, u Ulici Ante Starčevića došlo je do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 48-godišnjaka.