Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014 10:10

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Mokrila po nogostupu
U petak, 14. ožujka 2014. godine oko 14,50 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića 43-godišnjakinja je mokrila na nogostupu čime je vrijeđala moralne osjećaje građana te protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Bijeg s mjesta prometne nesreće

U subotu, 15. ožujka 2014. godine oko 1.35 sati u Požegi u Kamenita vrata ulici nepoznati vozač, nepoznatim vozilom oštetio je osobni automobil marke „Renault Clio“, osječkih registarskih oznaka, koji je nepropisno parkirala 29-godišnjakinja. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je napustio mjesto prometne nesreće, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika

U subotu, 15. ožujka 2014. godine oko 2.45 sati u Požegi u Arslanovci ulici policijski službenici prilikom kontrole prometa zatekli su 22-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom marke „Ford Fiesta“, požeških registarskih oznaka, uz prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,88 g/kg. Prilikom postupanja policijskih službenika 22-godišnjak ih je omalovažavao i vrijeđao zbog čega je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog u vezi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Teška krađa

U petak, 14. ožujka 2014. godine oko 18 sati u blizini Pleternice na pruzi Našice – Nova Kapela koja nije u funkciji, nepoznati počinitelj (ili više njih) kamenjem je razbio stakla na predsignalnom uređaju te nešto dalje uporabom tjelesne snage nasilno otvorio vrata na telefonskom ormariću i iz njega otuđio induktorski telefonski aparat za internu komunikaciju. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Dva pada s bicikla

U subotu, 15. ožujka 2014. godine oko 9.50 sati u Požegi u Ulici Vatroslava Lisinskog 55-godišnji biciklista uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika izgubio je nadzor nad biciklom zbog čega je pao na kolnik i teško se ozlijedio. Protiv 55-godišnjak slijedi prekršajna prijava.
Nešto kasnije oko11.15 sati također u Požegi u Jagodnjak ulici 52-godišnji biciklista nizbrdicom nije se kretao uz desni rub kolnika već je s biciklom sletio na putnu bankinu i tijelom udario u betonski stup ulaza u dvorište obiteljske kuće. 52-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajna prijava.
Isti dan dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila oko 12.45 sati u mjestu Trenkovo u Kralja Tomislava ulici.

Narušavanje javnog reda i mira

U subotu, 15. ožujka 2014. godine oko 15.45 sati u Požegi u Ulici Josipa Pavičića 68-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,69 g/kg) zbog novčanih dugovanja tjelesno je napao 64-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

 Maloljetnik u gradu bez nadzora roditelja

U nedjelju, 16. ožujka 2014. godine oko 1.50 sati u Požegi u Ulici dragutina Lermana policijski službenici zatekli su 15-godišnjaka bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenja. On je službenim vozilom, bez policijskih obilježja, uz pratnju policijskih službenika u civilnom odijelu dovezen u policiju i tamo je po njega došao jedan od roditelja, a slijedi obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb.
Naime, još jednom podsjećamo da sukladno čl. 95. Obiteljskog zakona djeca mlađa od 16 godina nakon 23 sata izvan doma mogu biti isključivo u pratnji roditelja ili druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenja.

Nezakoniti lov

U razdoblju od 11. do 14. ožujka 2014. godine, kod mjesta Donji Emovci, na području lovišta, nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo „Protuzakoniti lov i ribolov“ Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Držanje životinje bez nadzora

U nedjelju, 16. ožujka 2014. godine, oko 12.45 sati, u mjestu Biškupci, 31-godišnjak je ugrizao pas mješanac u vlasništvu 45-godišnjakinje zbog čega protiv nje slijedi obavezni prekršajni nalog.

Bijeg s mjesta prometne nesreće

U nedjelju, 16. ožujka 2014. godine, u Osječkoj ulici, nepoznati vozač, nepoznatim vozilom prilikom mimoilaženja nije ostavio dovoljan razmak između svog vozila i vozila s kojim se mimoilazi prilikom čega je lijevim bočnim ogledalom udario u lijevo bočno ogledalo osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnjak. Nakon udara nepoznati vozač je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.