Petak, 19 Siječanj 2024 09:33

Protekle godine građani u županiji predali oružja dovoljno za jednu pješačko-diverzantsku satniju

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

I dalje je u tijeku akcija "Manje oružja - manje tragedija"  -

U četvrtak 18. siječnja 2024. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao pušku s pripadajućim spremnikom.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Tijekom 2023. na području Policijske uprave požeško-slavonske  građani su  dragovoljno predali  ukupno 366 rasprskavajućih  minsko-eksplozivnih sredstava (41 ručnu bombu i 14 mina), 88 komada različitog oružja ( 61 automatsko, 16 pušaka i 11 pištolja), 11577 komada streljiva i 2,705 kilograma eksploziva.

Zahvaljujemo savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo te napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Također je važno da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, a koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.