Srijeda, 16 Studeni 2022 13:38

Vozačica "Citroena" pred zebrom na Trgu sv. Trojstva udarila u policijsko vozilo

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U utorak 15. studenoga 2022. oko 10.05 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, 36-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udarila je prednjim dijelom vozila u zadnji dio policijskog vozila, a koje se nalazilo zaustavljeno ispred obilježenog pješačkog prijelaza zbog propuštanja pješaka.

36-godišnjakinji je na mjestu događaja izdana obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

IMG 20221115 101510Mala prometna nesreća od koje je treći policajac, na slici bez kape, napravio pravi show, jer je galamio na predstavnika medija i branio mu da fotografira prometnu nesreću. Iako smo mu pokazali i iskaznicu Press ustrajao je da ne smijemo fotografirati, što je apsurdno i to na javnoj gradskoj površini, gdje ih je mogao fotografirati tko god želi. Na kraju smo morali intervenirati i kod načelnika PU požeško-slavonske Željka Grgića i kod glasnogovornice PU Nikoline Janković i izvijestiti ih da nam policajac ne dozvoljava da fotografiramo mjesto prometne nesreće, iako su dok je trajao nekakav uviđaj, 15-tak i više minuta, nakupilo se desetak automobila koji su morali kroz drugu prometnu traku obilaziti mjesto nesreće. To isto mjesto nesreće su fotografirali poslije i drugi mediji i objavili. Na kraju je incidentni policajac stavio i kapu na glavu, jer je shvatio da je i on u prekršaju na toj intervenciji. Naravno mjesto nesreće nije cijelo vrijeme bilo niti osigurano trokutom ili znakom policije, za što se vozači kažnjavaju kad ne učine i ne stave trokut iza mjesta nesreće. Očekujemo odgovor PU požeško-slavonske o ponašanju policajca koji je za nas anoniman, a nakon toga izvijestiti i Ravnateljstvo policije RH.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi na raskrižju Ulica Vukovarska i Alojzija Stepinca.