Srijeda, 24 Kolovoz 2022 09:13

Kriminalističkim istraživanjem pronašli mu streljivo, a anonimni građanin predao 4 bombe i streljivo

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Nedozvoljeno posjedovao streljivo -

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 52-godišnjak s područja Požege nedozvoljeno posjedovao 111 komada streljiva kategorije „B“. Naime, za navedeno streljivo nije posjedovao važeći oružni list, važeće odobrenje za nabavu oružja ili Europsku oružnu propusnicu ili drugu ispravu o oružju izdanu na temelju Međunarodnog ugovora. Protiv 52-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Dragovoljno predao streljivo i ručne bombe -

U utorak 23. kolovoza 2022. na području Pakraca, anonimni građanin  je policijskim službenicima predao dva komada rasprskavajućeg streljiva, četiri ručne bombe i 120 komada raznog streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

 I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.