Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2022 10:20

Pojačane vikend kontrole prometa donijele 56 prekršaja a 52-godišnjak na mopedu zaradio 11 tisuća kuna kazne

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 58 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 41 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanj

Najveća novčana kazna u iznosu od 11 tisuća kuna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 20. kolovoza 2022. oko 15.30 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili moped kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 52-godišnjak, a koji za vrijeme vožnje na cesti na glavi nije nosio propisanu homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Protiv 52-godišnjaka slijedi optužni prijedlog i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.