Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 10:10

Pojačane mjere kontrole prometa nakupile 54 prekršaja a 83-godišnjak koji je pobjegao s mjesta nesreće kažnjen s 5.000 kn

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 54 prekršaj, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje i 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 24. lipnja 2022. oko 8.45 sati u Pakracu na Trgu 76 bataljuna, gdje je 83-godišnjak osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka kretao se vozilom unazad i udario u parkirani osobni automobil marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 64-godišnjaka. 83-godišnjak se udaljio s mjesta prometne nesreće a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

83-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 5 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.