Utorak, 19 Travanj 2022 12:47

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 52 prekršaja, od čega ističemo po jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje te upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 32 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 17. travnja 2022. oko 1.30 sati u Požegi u Primorskoj ulici, 26-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kretao se u suprotnom ili zabranjenom smjeru te je prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom desnim bočnim dijelom vozila naletio na desni bočni dio parkiranog osobnog automobila marke „Renault“, riječkih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće 26-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. 26-godišnjaku je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.